Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γαργαλιάνοι: Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος για κάψιμο των Σκουπιδιών. Οι πραγματικοί υπαίτιοι την εκαναν με ελαφρά πηδηματάκια πρίν 3 χρόνια

Από το gargalianoi.com

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΝΕ “ΓΙΑ …ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ” ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ… ΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ (ΑΝ)ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΣΚΟΤΩΝΑΝ" ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ…

Δεν ξέρω για ποιο λόγο η Δικαιοσύνη δεν έδειξε την........

ίδια ευαισθησία πριν 4 χρόνια όταν άρχισαν οι δημόσιες καταγγελίες εναντίον της τότε δημοτικής αρχής.

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της παράνομης χωματερής των Γαργαλιάνων την έκαναν με …ελαφρά πηδηματάκια πριν 3 χρόνια. Με νόμο του ΠΑΣΟΚ (4043/2012, άρθρο 4, παράγραφος 2) δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον αιρετών για αδικήματα/κακουργήματα που τελέστηκαν μέχρι τις 31-12-2011 και η ποινή σε περίπτωση ενοχής δεν είναι μεγαλύτερη του ενός χρόνου. Για να είναι η ποινή μεγαλύτερη του έτους θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρχε …δόλος. Ποιος πολιτικάντης θα παραδεχτεί μόνος του ότι όσα έκανε τα έκανε με δόλο; Βλέπετε πως γλυστράνε οι ελεεινοί πολιτικάντηδες από τα χέρια της δικαιοσύνης με το νόμο που έχουν φτιάσει άλλοι πολιτικάντηδες…

Πολλές δημόσιες καταγγελίες είχαν γίνει για το κάψιμο των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους και οι τότε (αν)υπεύθυνοι σφύριζαν αδιάφορα για τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από το εγκληματικό κάψιμο των σκουπιδιών.

Ολόκληρο περιοδικό είχαμε βγάλει ( "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ") και είχαμε μοιράσει δωρεάν σε ΟΛΑ τα σπίτια των Γαργαλιάνων ανιδιοτελώς, για να αφυπνιστεί ο κόσμος και να αντιδράσει στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πράξη του καψίματος των σκουπιδιών από την Δημοτική Αρχή.

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων δεν έκανε το παραμικρό για να σταματήσει το “έγκλημα” κατά της δημόσιας υγείας.

ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ κι ας έζευε ολόκληρη η πόλη μας… Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω που οφειλόταν τόση αδιαφορία για την δημόσια υγεία. Είναι αδύνατον να πιστέψω ότι μια φιλία, μια κουμπαριά, μια συγγένεια μπορεί να είχε περισσότερο ειδικό βάρος από την υγεία και τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών τους. Πως καταντήσαμε σε τέτοια χάλια να μην δίνουμε δεκάρα για την κοινωνία μας αλλά μόνο για τις (κώλο)φιλίες μας;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ εκτός του “Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων” δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία για ένα τόσο σοβαρό θέμα για την δημόσια υγεία του τόπου μας. Δεν ήθελαν βλέπεις να στενοχωρήσουν τον νεανίζοντα δήμαρχο μπας και χάσουν κανά πεντακοσάρικο από αυτά που μοίραζε (επιλεκτικά) στους συλλόγους η τότε δημοτική αρχή από τα "Δημοτικά Τέλη".

Τελειώνω με ένα ανέκδοτο που δυστυχώς είναι γεγονός αληθινό και ειπώθηκε δημόσια από έναν ανεγκέφαλο αντι-δημαρχίσκο. “Η λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους είναι η υπογειοποίηση τους”!!! Μιλάμε για μεγάλα μυαλά που χάνονται στο χωριό μας… Τους άξιζε τουλάχιστον μια υπουργική καρέκλα δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη!

Φυσικά και ο κ. Γιάννης Κατσούλας δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το κάψιμο των σκουπιδιών. Ο δήμαρχος κ. Κόλλιας τι έκανε τα τελευταία 3 χρόνια για να σταματήσει τις πυρκαγιές στη χωματερή; Τι έκανε για την αλλαγή 30 χιλιομέτρων αγωγού από καρκινογόνο αμίαντο; Τι έκανε για την δημιουργία μονάδας βιολογικού καθαρισμού στους Γαργαλιάνους; Τι έκανε για το Τουριστικό μας; Για το γηροκομείο; Ας ακούσουμε επιτέλους κάτι που έκανε στους Γαργαλιάνους; Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους τους σκεπτόμενους Γαργαλιανιώτες …ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Η φύλαξη της χωματερής είναι αναγκαία σε 24ωρη βάση. Αν δεν θέλουν να δηλητηριάζουν τους κατοίκους των Γαργαλιάνων κάθε καλοκαίρι, πρέπει να υπάρχει 24ωρη φύλαξη της παράνομης χωματερής. Λεφτά υπάρχουν …αν θέλουν. Αν οι κάτοικοι αντιδράσουν, στην εγκληματική αυτή αδιαφορία, δυναμικά και πάντα μέσα στα πλαίσια των νόμων, θα βρεθούν τα λεφτά για την φύλαξη της παράνομης χωματερής.

Από το έτος 2000, δήμαρχοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, που νοιάζονταν για τον τόπο τους έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και βρήκαν δωρεάν χρήματα για την χρηματοδότηση εναλλακτικών λύσεων στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Οι περισσότεροι δήμαρχοι δυστυχώς δεν είχαν ενδιαφέρον, διάθεση ή το απαραίτητο μυαλό να κάνουν κάτι καλό για τους συμπολίτες τους. Πάντα με την υποστήριξη των βολευτάδων φυσικά.

Υπήρχαν και πολλοί που ότι έκαναν στην πόλη τους το έκαναν μόνο αν είχαν ίδιον όφελος… Πολλοί δήμαρχοι πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μελέτες που δεν είχαν ποτέ σκεφτεί να τις υλοποιήσουν. Βλέπετε, το πραγματικό κόστος του έργου δεν άφηνε πολλά “μαύρα” στη τσέπη τους γιατί αυτό μπορούσε κάπως να ελεγχθεί (αν υπήρχε έλεγχος φυσικά από την αντιπολίτευση), ενώ οι μελέτες ήταν πραγματικό χρυσορυχείο…

Έτσι παραμύθιαζαν τους συμπολίτες τους με την βοήθεια πάντα των κομματόσκυλων και άλλων κουμουτσάδων με το αζημίωτο φυσικά. Είχαν για συνεργάτες και κάτι βρωμοφυλλάδες που με τα ψέματα που έγραφαν κρατούσαν το ευκολόπιστο πολίτη σε βαθύ και συνεχή ύπνο. Ήταν πάντα καλά οργανωμένοι και δούλευαν σαν ομάδα πάντα. Όποιος τα έβαζε μαζί τους αντιμετώπιζε την “μαφιόζικη” αδίστακτη ομάδα που τρομοκρατούσε και εκβίαζε τους … “ταραχοποιούς”. Όλα όσα περιγράφω συνέβαιναν σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας (μακριά από μας) όπου οι δημοτικοί άρχοντες ήταν αρπαχτικά του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού.

Εδώ στους Γαργαλιάνους τώρα, οι τότε “κρατούντες” είχαν την δυνατότητα, με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπήρχαν τότε, να έχουν λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων πριν 10 χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα, λόγω αδιαφορίας για τη δημόσια υγεία ή λόγω ανικανότητας, ή για άλλους λόγους που δεν μπορούμε να φαντασθούμε. Μελέτες για μερικά έργα υποδομής πράγματι υπάρχουν και είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια και από πληροφορίες που έχω οι ημερομηνίες λήξης των μελετών αυτών έχουν παρέλθει πριν χρόνια.

========================================

Δείτε τι γράφαμε για το παράνομο και εγκληματικό κάψιμο των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους:

Πριν 1 χρόνο (14/7/2012)
Πριν 2 χρόνια (12/10/2011)
Πριν 3 χρόνια (17/11/2010)
Πριν 4 χρόνια (Μάϊος 2009)

Κάθε χρόνο, τα προηγούμενα 4 χρόνια, ζητούσαμε την βοήθεια της Δικαιοσύνης για το έγκλημα που γινόταν στη πόλη μας… αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας άκουγε.

Χθες με διαταγή της Εισαγγελίας συνελήφθη ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος…

Δείτε ολη την Δημοσίευση στο gargalianoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.