Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Από Πύλο και Κυπαρισσία πέρασε ο Νίκος Δένδιας πριν φύγει από τη Μεσσηνία (Φωτογραφίες)

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφτηκε το Δήμο Πύλου-Νέστορος, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013. Η επίσκεψη του Υπουργού, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του στη Μεσσηνία, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, αποσκοπεί στην καταγραφή των προβλημάτων που παρατηρούνται στο νομό και την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας.

Ο Υπουργός .........

συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη στο Δημαρχείο στην Πύλο. Εκεί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής παρουσίαση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Δήμο, κυρίως λόγο της έλλειψης επαρκούς προσωπικού στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του Δήμου, ο οποίος εκτίνεται σε μεγάλη γεωγραφική έκταση και η ύπαρξη των αστυνομικών τμημάτων της Πύλου και της Κορώνης μαζί με τον αστυνομικό σταθμό της Χώρας δεν επαρκούν ώστε να καταπολεμηθούν έγκαιρα και ουσιαστικά περιστατικά παραβατικότητας. Ο Δήμαρχος αλλά και οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόνισαν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών το οποίο γίνεται ιδιαίτερα έντονο, ιδίως κατά τους μήνες της ελαιοσυγκομιδής αλλά και την ανεπαρκή αστυνόμευση κατά τους θερινούς μήνες κατά τους οποίους ο πληθυσμός διπλασιάζεται, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Ο Δήμαρχος, τόνισε ότι ενώ υπάρχουν στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες περαιτέρω τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα της ελλιπούς επάνδρωσης των αστυνομικών τμημάτων, έτσι ώστε τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες να νοιώθουν ασφαλείς. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, ο Δήμαρχος έχοντας υπόψη του και το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ελληνικής αστυνομίας, το οποίο προωθεί το Υπουργείο, μετέφερε στον Υπουργό τα πάγια αιτήματα των Δημοτών και της Δημοτικής Αρχής, τα οποία αφορούν την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Χώρας σε Βαθμό Α΄ Τάξης, την ενδυνάμωση με ανθρώπινο δυναμικό των Αστυνομικών Τμημάτων της Πύλου και της Κορώνης αλλά και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τις τοποθετήσεις του Δημάρχου ενίσχυσαν οι Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι έλαβαν το λόγο και με γλαφυρά παραδείγματα μετέφεραν την κραυγή αγωνίας των κατοίκων, οι οποίοι νοιώθουν ανασφάλεια ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, καθώς αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους αλλά και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρίσκοντο στη σύσκεψη, επιβεβαίωσε τα όσα προανέφερε ο Δήμαρχος, καθώς από τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχει μελετήσει παρατηρείται αύξηση των φαινομένων παραβατικότητας, μικρής και μεσαίας κλίμακας μεν, αλλά το φαινόμενο αυτό δεν παύει να προκαλεί ανησυχία. Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι το σύστημα είναι δομημένο σε ένα απαρχαιωμένο οργανόγραμμα το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης Ελλάδας και γι’ αυτό το Υπουργείο οργανώνει την αλλαγή δομής της αστυνομίας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειώνεται η ποιότητα ζωής και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Αναγνωρίζει τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν και για το λόγο αυτό τόνισε ότι ειδικότερα φέτος όλοι οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί και να συνεπικουρήσουν στο έργο των σωμάτων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις ενδεχόμενες πυρκαγιές χρειάζεται οι πολίτες να επιδείξουν μεγάλη ευαισθησία και εθελοντισμό, γιατί αν και λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης, το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί.

Στη συνέχεια ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος έλαβε το λόγο τονίζοντας ότι η πολιτεία δείχνει μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών θα δημιουργήσει πιο λειτουργικά μοντέλα τα οποία θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Επίσης, σημείωσε ότι έχουν κατανοήσει πλήρως το πρόβλημα, ενώ δε δίστασε να εκφράσει ότι είναι σοκαρισμένοι και γι’ αυτό το λόγο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ανατραπεί η δυσμενής αυτή κατάσταση και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας και τάξης στις πόλεις καi χωριά της περιφέρειας.

Εν κατακλείδι, τόσο ο Υπουργός όσο και ο Δήμαρχος συνεκτίμησαν ότι με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Υπουργός άλλωστε εξήρε τη μέχρι τώρα καλή συνεργασία με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και τον επαίνεσε για τις προσπάθειες ολοκληρωμένης ανάπτυξης του Δήμου. Επιπλέον, σε συνάρτηση με την ευαισθησία που επιδεικνύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο θέμα, προβλέπονται άμεσες παρεμβάσεις ενόψει της θερινής περιόδου. Τη σημαντικότητα του θέματος αποδεικνύει και η ήδη προγραμματισμένη επαναληπτική επίσκεψη του Υπουργού, σε διάστημα εκατό ημερών από σήμερα, προκειμένου να διαπιστώσει προσωπικά κατά πόσο έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα. Στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει ουσιαστικό ρόλο καθώς η Δημοτική Αρχή έχει πλήρη επίγνωση των πραγματικών αναγκών του Δήμου. Όλες λοιπόν οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας στοχεύουν στην αποκατάσταση της τάξης ώστε να ενισχυθεί τόσο το κοινό αίσθημα ασφάλειας των πολιτών αλλά και να βελτιωθεί η γενικότερη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Υπουργός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη η χαρά του που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του Πρωθυπουργού, έναν τόσο ιστορικό τόπο, ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο στην έκθεση της Συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Ρενέ Πυώ, στην Οικία Τσικλητήρα και στη συνέχεια έκανε έναν περίπατο στην Πύλο καταλήγοντας στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Κυπαρισσία
Ολιγόλεπτη στάση στην περιοχή της Κυπαρισσίας έκανε κατά την επιστροφή του από την Πύλο στην Αθήνα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός, είδε τον καμένο ιστορικό ελαιώνα της Κυπαρισσίας και ενημερώθηκε από το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και συνεργάτες του, όπως και τοπικά στελέχη της ΝΔ για την πύρινη λαίλαπα που έπληξε το βράδυ της Τρίτης την Κυπαρισσία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. Μια ερώτηση ο Φωτεινός πίσω απο τον Δενδια και τον Κόλλια εως τι είναι εκει?Γιατί αυτοδιοικητικός δεν είναι, δηλαδή εκλεγμένος δεν είναι, εαν δεν απατόμαι είναι κάτι στην ΟΝΝΕΔ. Η επισκεψή ήταν για να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών η των Νεοδημοκρατών. Με τους μασώνους λύση στα προβλήματα δεν πρόκειται να δωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.