Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Χάλασε τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας η βροχή [ Φωτό + VIDEO ]

Με ευλάβεια και κατάνυξη παρουσία αρκετού κόσμου όπως κάθε χρόνο τελέστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Μαύρας και του Αγίου Τιμοθέου στο ιστορικό Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά.
Κάτω από ........

την ιστορική βελανιδιά στον τόπο θυσίας του Ήρωα Πανάγου Λελώνη ήταν τοποθετημένη με πανέμορφα λουλούδια η εικόνα της Αγίας Μαύρας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί με την θεία Λειτουργία και αμέσως μετά ξεκίνησε η πομπή με την περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης ενώ πιστοί είχαν στρώσει τους δρόμους με ροδοπέταλα για να περάσει η Ιερή Εικόνα.

Προπομπός της εικόνας ήταν η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και αμέσως μετά οι πρόσκοποι και μαθητές, η θαυματουργή εικόνα και οι ιερείς της πόλης μας.

Φτάνοντας στην πλατεία της πόλης η Ιερή Εικόνα της Αγίας Μαύρας, ξεκίνησε να βρέχει τελειώνοντας την δοξολογία πριν ολοκληρωθεί και υπό βροχή η εικόνα μετέβη συνοδεία του κόσμου στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη απ όπου είχε ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας αλλά και Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.

Δείτε Φωτόγραφίες και Video από την περιφορά της Εικόνας της Αγίας Μαύρας.



και οι Φωτογραφίες