Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κλεφτοπόλεμος Kαπνοβιομηχανιών - αντιπροσωπειών και Carrefour Mαρινόπουλος με τα Τσιγάρα

Συνεχίζει η διοίκηση της Carrefour Mαρινόπουλος την ίδια λογική του κλεφτοπόλεμου με αλλαγή version και νέο μέθοδο τοποθέτησης νέων stand καπνοβιομηχανικών προϊόντων πάνω από τα ταμεία των super market .

Αυτό που......

άλλαξαν αυτή την φορά είναι ότι τα stand δεν είναι σηματοποιημένα και έχει φύγει η ταμπέλα ¨ Εδώ πωλούνται τσιγάρα ¨

Η επιδίωξη της διοίκησης της Carrefour Mαρινόπουλος έχοντας κάνει επαφή με καπνοβιομηχανίες ,με παρεμβάσεις & παραστάσεις σε Υπουργεία ,είναι να εισέλθει στην αγορά καπνικών .

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα οργανωμένα συμφέροντα της Μεγάλης Λιανικής έχουν τα πλοκάμια τους παντού απλωμένα .

Η ουσία όμως του όλου εγχειρήματος βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τις καπνοβιομηχανίες –αντιπροσωπείες .

Ένα μήνυμα προς όλες τις καπνοβιομηχανίες για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ιστορία .

Οι διοικήσεις όλων των καπνοβιομηχανιών είναι ενημερωμένες και για το νέο περιστατικό που έχει συμβεί στα super market Carrefour Mαρινόπουλος στην περιοχή του Γέρακα .

Είναι επίσης ενημερωμένες με ονοματεπώνυμο ποιο χονδρέμποροι καπνικών θα τροφοδοτήσουν για να τοποθετηθούν τα τσιγάρα στην συγκεκριμένη αλυσίδα super market.

Οι δυο συγκεκριμένοι χονδρέμποροι της περιοχής Αττικής τους οποίους εσείς ως καπνοβιομηχανίες αποφασίσατε να έχετε εκτός δικτύου τροφοδοσίας τσιγάρων από τέλος Σεπτεμβρίου σε περίπτωση που προμηθεύουν συγκεκριμένα σήματα των καπνοβιομηχανιών σας θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι της Μικρής Λιανικής .

Τα ψέματα για όλους έχουν τελειώσει και σε καμία περίπτωση ,δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε δικαιολογία εκ μέρους των συγκεκριμένων καπνοβιομηχανιών –αντιπροσωπειών.

Ειδικότερα ,οι καπνοβιομηχανίες –αντιπροσωπείες JTI ,BAT ,Imperial Tobacco ,Kαρέλια –ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να λάβουν δημόσια θέση καθώς και άμεσες πρωτοβουλίες να σταματήσουν τους συγκεκριμένους χονδρέμπορους να προβούν προς αυτή την ενέργεια .

Η στάση της Philip Morris –Παπαστράτος ¨παίζοντας ¨το δικό της εμπορικό παιχνίδι έχει ξεκαθαρίσει την θέση της ότι εάν μπουν σήματα από άλλες καπνοβιομηχανίες θα τροφοδοτήσει και η ίδια .

Το παιχνίδι του ¨ λαγού ¨θα πρέπει άμεσα να σταματήσει εν όψει της αναδιοργάνωσης του δικτύου διανομής που στην παρούσα φάση βρίσκεται σε μεγάλη τρικυμία .

Δεν μπορείτε από τη μια να απαιτείτε μετρητά από την Μικρή Λιανική για παραγγελίες σε καθημερινή βάση και ειδικότερα του Σαββάτου να καταστρατηγείτε την χρόνια τώρα παγιωμένη τακτική πληρωμής του λιανεμπορίου, δηλαδή οι παραγγελίες του Σαββάτου να πληρώνονται την Δευτέρα.

Από την άλλη, να στέλνετε έγγραφο σε χονδρεμπόρους καπνικών που έχετε αποκλείσει για το μέλλον και με το πρόσχημα του τελευταίου τιμολογίου μηνός Μαΐου να τους δίνετε πίστωση 6 μηνών.

Αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο marketing για αγορά καπνοβιομηχανικών προϊόντων ώστε να στοκάρουν τουλάχιστον για μια εβδομάδα για να μην μείνει η αγορά χωρίς τσιγάρα .

Τα προβλήματα της αγοράς τα γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και όπως θέλετε άσχετα την ¨σάλτσα¨ που βάζετε σε διάφορα έγγραφα ,παίζετε το εμπορικό παιχνίδι όπως εσείς θέλετε και χωρίς ανταγωνισμό .

Η πίστωση των καπνοβιομηχανιών προς τον Ε.Φ.Κ έναντι του Ελληνικού Δημοσίου είναι 28 ημέρες σήμερα .

Περιθώρια έχετε ,ανοχή προς την Μικρή Λιανική δεν δείχνετε .

Ένα άλλο λάθος είναι ότι ενώ αλλάξατε το δίκτυο διανομής ,δεν έχετε κοινοποιήσει προς το λιανεμπόριο τιμοκαταλόγους αγοράς και ειδικότερα την έκπτωση με την οποία αγοράζουμε .

Όλες αυτές οι μέθοδοι που εφαρμόζετε είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην υπάρχουν τσιγάρα στο λιανεμπόριο .

Με την μέθοδο των ¨ κλεφτοκοτάδων ¨βάζετε τα παπαγαλάκια σας να γράφουν στο Facebook για καλύτερες εκπτώσεις προς το λιανεμπόριο από 1η Ιουνίου και για να τους πείσετε για αυτό ,τους δίνετε και extra έκπτωση για πληρωμές αγορών μετρητοίς το Σαββατοκύριακο!!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει κάποιος μετρητοίς το Σάββατο ;

Το τι θα επακολουθήσει και ποια στάση θα κρατήσει το λιανεμπόριο απέναντι σας ,θα σας την γνωστοποιήσουμε δημόσια μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα .

Παρακάτω δημοσιεύω φωτογραφίες από τα δυο καταστήματα Carrefour –Μαρινόπουλος στην περιοχή του Γέρακα (οδός Κλεισθένους 9 και Αγίου Νεκταρίου ,Ηριδανού & Διαγόρα ).





Δημοσιεύω την επιστολή που έστειλε η Philip Morris –Παπαστράτος στους χονδρέμπορους που άφησε εκτός του νέου δικτύου διανομής .






Επίσης ,και μια επιστολή από την British American Tobacco για παλαιότερο άρθρο που ανήρτησα στην ιστοσελίδα synpeka.gr με το ίδιο σχετικό θέμα (link )

http://www.synpeka.gr/nea-mikris-lianikis/item/17139-synergasia-carrefour-marinopoylos-me-british-american-tobacco-???.html

http://www.synpeka.gr/editorial/item/17434-o-fovos-fylaei-ta-erma-se-carrefour-–vritish-american-tobacco.html



Στο χέρι σας είναι να μην γίνει στον κλάδο των καπνοβιομηχανικών προϊόντων η κόλαση!!!

Δούκας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.