Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Αναγνωρισμένη επίσημα ως τοπική Αργία η γιορτή της Αγίας Μαύρας.

Πριν ένα χρόνο το Φιλιατρά News σας είχε φέρει στην δημοσιότητα ΚΑΤ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ το ΦΕΚ του Βασιλικού Διατάγματος του 1948 στο οποίο αναγραφόταν λεπτομερώς το πως θα τελεστεί ο εορτασμός ακόμα και το πρόγραμμα που θα βγαίνει από τον τότε Δήμο και νυν Δημοτική Ενότητα.

Σας θυμίζουμε το περσινό αποκλειστικό μας Δημοσίευμα που είχε κάνει αίσθηση καθώς πολλοί ήταν αυτοί που δεν το γνώριζαν.

Αναγνωρισμένη επίσημα από ...........

το Ελληνικό κράτος ως τοπική αργία είναι σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα του 1948 η γιορτή των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στα Φιλιατρά.
Αυτό προέκυψε από έρευνα μας σχετικά με την Αγία Μαύρα και την απορία που είχαμε σχετικά με το λόγο που ο Δήμος βγάζει πρόγραμμα εορτασμού.

Στο βασιλικό διάταγμα που είχε δημοσιευθεί σε Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης το οποίο έχουμε στα χέρια μας αναφέρεται ξεκάθαρα ο τρόπος εορτασμού, ποιοί θα είναι καλεσμένοι, από ποιού δρόμους θα περνά η πομπή με την ιερή Εικόνα ακόμα και για το πότε ο Δήμος θα εκδώσει πρόγραμμα εορτασμό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας.

Το Φιλιατρά News φέρνει στο φως το απόσπασμα του Βασιλικού Διατάγματος του 1948 όπου αναφέρεται σαφέστατα ο εορτασμός και ο τρόπος που θα πραγματοποιείται για ..... όποιον έχει απορία ή θέλει τίποτα άλλο....

Δείτε το απόσπασμα του Βασιλικού Διατάγματος