Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Γιώργος Ασημακόπουλος: "Στόχος μου η ΟΝΝΕΔ να γίνει κοινωνική οργάνωση"

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ απαντά σε 6 ερωτήσεις του parapolitika.gr

1)Προέρχεσαι από ΤΕΙ. Ποτέ κανένας πρόεδρος της νεολαίας δεν προέρχεται από Τεχνολογικά Ιδρύματα. Το θεωρείς πλεονέκτημα ή μειονέκτημα;

Διανύουμε μια .........

εξαιρετικά δύσκολη εποχή όπου η νεολαία μας καλείται να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και την αβεβαιότητα. Οι απαιτήσεις για άμεσες και δραστικές λύσεις, για σθεναρή εκπροσώπηση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των νέων δε σχετίζονται και δεν εξαρτώνται σε καμία περίπτωση από το χώρο προέλευσης του καθενός από εμάς. Η εγρήγορση και η ετοιμότητα στην οποία βρίσκομαι, έτσι ώστε να μπορώ να προσφέρω λύσεις στα παραπάνω προβλήματα αλλά και να συμβάλλω στο να παραχθεί έργο τόσο για τους νέους όσο και για το κοινωνικό σύνολο, αποτελεί το δικό μου πλεονέκτημα σε αυτόν τον αγώνα. Η προέλευση μου από τα ΤΕΙ αποτελεί μόνο τιμή για εμένα, καθώς πρόκειται για μια από τις μαζικότερες οργανώσεις στην Ελλάδα, με ιστορία και με ποσοστά αυτοδυναμίας που πολλοί θα ζήλευαν.

2)Σε μια εποχή που οι νέοι σνομπάρουν την πολιτική , εσύ όχι μόνο ασχολείσαι αλλά επιθυμείς να ηγηθείς και της μεγαλύτερης νεολαίας στη χώρα; Ο λόγος;

Η σημερινή νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με λάθη του παρελθόντος. Οι επί ετών λανθασμένες πολιτικές επιλογές έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδο και την πολιτική σε πλήρη απαξίωση. Η αποχή από τα κοινωνικά δρώμενα και η χλιαρή αντιμετώπιση των γεγονότων δεν συμβάλει σε καμία περίπτωση στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τα προβλήματά μας. Πεποίθηση μου είναι ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τις υπάρχουσες καταστάσεις. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε ακόμα πιο ενεργά έτσι ώστε να καταφέρουμε να τις αλλάξουμε. Στόχος μου είναι η άμεση μετατροπή της ΟΝΝΕΔ από μια άχρωμη κομματική νεολαία, σε ένα πολιτικό φορέα με άποψη και αξιοπιστία, πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Η μετατροπή της σε ένα ζωντανό πόλο έκφρασης μέσα στην κοινωνία.

3)Με τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης συμφωνείς σε όλα;

Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να πάρει αποφάσεις και να εφαρμόσει πολιτικές ικανές να προσφέρουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και θα αντιμετωπίσουν δραστικά την ανεργία δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης και συνθήκες ανάπτυξης.

Μέσω της συζήτησης των προτάσεων και των παρεμβάσεων, που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ως εκπρόσωποι ενός σημαντικού κομματιού της νεολαίας μας, θεωρώ ότι μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς ενεργά στη διαμόρφωση κοινά αποδεκτών λύσεων και να πρωτοστατήσουμε στον καθορισμό θεμελιωδών αλλαγών στην παραπάνω κατεύθυνση.

4)Δεν πήγες σε κανένα προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Γιατί;

Η ΟΝΝΕΔ είναι η μεγαλύτερη οργάνωση νέων σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί το χώρο μέσα στον οποίο πραγματοποιείται καθημερινός και διαρκής διάλογος σχετικά με τον ιδεολογικό και κοινωνικό προσανατολισμό της, καθώς και για την ανάληψη δράσεων για σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη νεολαία μας.

Εκδηλώσεις διαδικαστικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται βεβιασμένα και ανοργάνωτα με θεματολογία που απλά περιορίζεται γύρω από τον τρόπο λειτουργίας της Οργάνωσης μας, χωρίς να θίγονται καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη νεολαία μας, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να καταστεί ένας ανοιχτός χώρος έκφρασης, δημιουργίας & συνεργασίας.

5)Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κέρδισε για μια ακόμη φορά στις φοιτητικές εκλογές. Που πιστεύεις ότι οφείλετε αυτό, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στις δημοσκοπήσεις έχει ρεύμα στην νέα γενιά.

Η συντριπτική επικράτηση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στον χώρο των πανεπιστημίων & των ΤΕΙ, για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια ένα πολυσυλλεκτικό χώρο δημιουργίας, έκφρασης και δραστηριοποίησης για νέους που δε θέλουν να είναι απλά θεατές της ζωής. Τα στελέχη της είναι φοιτητές που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις ιδέες και την ορμή τους. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αποτελεί οργανικό κομμάτι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας και δηλώνει καθημερινά το παρόν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ διεκδικώντας και υπερασπίζοντας απρόσκοπτα τα συμφέροντα όλων των φοιτητών. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μιλάει με έργα και όχι λόγια.

6)Tι απαντάς σε αυτούς που λένε πως δεν έχεις καταθέσει καμία πρόταση πολιτική για την οργάνωση;

Οι πολιτικές προτάσεις δεν πρέπει να αποτελούν πυροτεχνήματα με σκοπό τη δημιουργία ενθουσιασμού και εντυπώσεων, ούτε πρέπει να περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην οργάνωσή μας, αποξενώνοντάς τη από την κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή παρουσίασα ένα συγκεκριμένο πλάνο με πολιτικές προτάσεις που αφορούν την ενίσχυση της ιδεολογικής ταυτότητας της ΟΝΝΕΔ, το ρόλο της ως δύναμη πρωτοπορίας και εκσυγχρονισμού και τη μετατροπή της σε χώρο οργάνωσης όλων των ενεργών και ικανών νέων της κοινωνίας μας καθώς και την επανασύνδεση της με αυτή. Ο μετασχηματισμός της οργάνωσης από μια απλή κομματική νεολαία σε μια κοινωνική οργάνωση νέων με έρεισμα και αναφορά στην κοινωνία είναι και η μεγαλύτερη πολιτική πρόταση.

parapolitika.gr