Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Σκληρές αντιπαραθέσεις και κόντρες!
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας η συζήτηση του αιτήματος κατοίκων και επαγγελματιών του Καλού Νερού και της ευρύτερης περιοχής για τις απαγορεύσεις που προωθούνται στη Natura 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας».
Πετρόπουλος - Τσίγγανος και Μπακούρος - Μπασδάνης είχαν, μεταξύ τους, σκληρές αντιπαραθέσεις και κόντρες με βαριές εκφράσεις!
Όσο, πάντως, ........

βαριές και αν ήταν οι εκφράσεις και κάποιους να στεναχώρησε η εικόνα του Σώματος και ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης, σε στιγμές εκρήξεων, προσωπικά δε με ενόχλησε καθόλου. Για να μην πω ότι προτιμότερο είναι να ανάβουν τα αίματα και να γίνονται έντονοι διάλογοι, χωρίς ύβρεις βέβαια, παρά το Σώμα να είναι έτοιμο «ν' αποκοιμηθεί» και να μην ξέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι συζητούν, τι ψηφίζουν και τι αποφασίζουν!

Το Δ.Σ. Τριφυλία για τη Natura 2000
«Ναι στην ανάπτυξη, όχι στην τσιμεντοποίηση, ναι στις επενδύσεις, όχι στην επένδυση ανέγερσης κατοικιών του Παππά, ναι στα μέτρα προστασίας και την αναστολή οικοδομικών αδειών για τον Παππά, όχι στην αναστολή οικοδομικών αδειών και τις απαγορεύσεις σε όλη τη Natura, ναι στην προστασία, όχι στους περιορισμούς, ναι στην αειφορία, όχι σε οχλήσεις και πιέσεις στο οικοσύστημα, ναι σε πλαίσιο προστασίας, όχι στην Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. για παράβαση Κοινοτικής Οδηγίας στη Natura, ναι σε μέτρα, όχι στην υλοποίηση των μέτρων των δεσμεύσεως της κυβέρνησης σε απάντηση της Αιτιολογημένης Γνώμης της Ε.Ε.», λέει το Δ.Σ. Τριφυλίας, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις που έχει λάβει από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και προχθές! Τόσο απλά! Τι; Δεν καταλάβατε;
Η.Γ.

Υπάρχουν συμφέροντα που για ίδιον όφελος θέλουν την «ερημοποίηση»;
Επειδή πολύς λόγος γίνεται είτε φωναχτά είτε ψιθυριστά για διάφορα συμφέροντα γύρω από όσα συμβαίνουν στην περιοχή από Καλό Νερό μέχρι την Ελαία, στη Natura 2000, για συμφέροντα που για ίδιον όφελος «κάνουν και ράνουν» πολλά και διάφορα, για να οδηγήσουν σε «ερημοποίηση» την περιοχή, καλό και χρήσιμο είναι όποιοι γνωρίζουν, ό,τι γνωρίζουν, να βγουν ευθαρσώς και να το πουν στους πολίτες.
Συμφέροντα από εδώ, συμφέροντα από εκεί, και στη μέση κάτοικοι, επαγγελματίες και η περιοχή, που «στοχοποιούνται» και κινδυνεύουν να καταστραφούν, όπως ισχυρίζονται και αντιδρούν!

Ερώτηση 1
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Μεγάλη Πέμπτη, σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή από τον Αγιαννάκη μέχρι την Ελαία, είναι συγκεκριμένη: Με 19 ψήφους αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και σύμφωνα με όσα άκουσαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ - που συμμετείχαν στη συνεδρίαση -, δεν είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής»!
Χρησιμοποιείται η απόφαση αυτή (και από ποιους;) - για να επιβληθούν καθολικές απαγορεύσεις σε ολόκληρη τη Natura;
Η.Γ.

Ερώτηση 2
Συμπαθάτε με, αλλά χωρίς να έχω διάθεση να «παίξω» με κανέναν και σίγουρα δίχως να παίζω τον «παπά», μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς αλλιώς μπορεί να «μπλοκαριστεί» η ανέγερση κατοικιών από Αγιαννάκη μέχρι Ελαία, όπως προωθεί η εταιρεία ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις και με το Δ.Σ. Τριφυλίας να λέει «όχι» σε αυτή την ανέγερση κατοικιών, χωρίς να εκδοθεί υπουργική απόφαση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή;