Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Κόπηκε το πρώτο καρπούζι θερμοκηπίου

Ξεκίνησε προχθές η συγκομιδή του πρώτου καρπουζιού στα θερμοκήπια της Τριφυλίας, ενώ εκτιμάται ότι ο μεγάλος όγκος θα αρχίσει να κόβεται μετά τις 20 Μαΐου.
«Σπάνια έχουμε τόσο καλές συνθήκες.
Η καλλιέργεια εξελίσσεται.......

κανονικά, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, βρισκόμαστε μετά την καρπόδεση» σημείωσε χθες στο «Θ» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος. «Στο στάδιο αυτό οι παραγωγοί πρέπει καθημερινά να επισκέπτονται τα καρπουζοχώραφα, να ελέγχουν τις φυτείες για τυχόν προσβολές από διάφορα παθογόνα, και αν διαπιστώνουν κάτι, σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους τους, άμεσα να κάνουν τοπικές επεμβάσεις εστιακά. Ταυτόχρονα, να προσέχουν ιδιαίτερα την άρδευση διότι είναι αυξημένες τώρα οι απαιτήσεις σε νερό.
 Επίσης, δεν πρέπει να έχουμε προβλήματα θρέψης. Η απομάκρυνση των ζιζανίων εντός και γύρω από την καλλιέργεια ενδείκνυται, όπως και ο έλεγχος για προσβολή από μελίγκρες».

Το καρπούζι που ξεκίνησε να κόβεται, αφορά μικρή έκταση από τα θερμοκήπια της περιοχής και προορίζεται για την εσωτερική αγορά. «Εκτιμάμε ότι μετά τις 20 - 25 Μαΐου θα αρχίσουμε τις πρώτες συγκομιδές και μέχρι στιγμής δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα.
Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Υπαίθρια καρπούζια θα έχουμε από τα μέσα καλοκαιριού».

Θάρρος