Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Προκαταρκτική για το Ακρογιάλι φέρνει τους Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων


Να ελέγξουν την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και ,........

χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου προστασίας του Ακρογιαλίου καλούνται οι Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων, μετά από προκαταρκτική έρευνα που διέταξε τις προηγούμενες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι το έργο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς. Ερωτώμενος, δε, από το «Θάρρος», είπε ότι εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει προσάμμωση της παραλίας, όπως είχε δοθεί δέσμευση προς τους επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη θερινή περίοδο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΧΤΥΠΗΜΑ στο ελαιόλαδο και τον Ευρωπαϊκό Νότο! Το πραξικόπημα της Γερμανίας και των Βορείων συμμάχων ολοκληρώθηκε. Στην τροποποίηση του κανονισμού διατηρείται η προαιρετικότητα για τη χρησιμοποίηση συσκευασιών ελαιολάδου στις χώρες εστίασης. Ετσι ανετράπη η υποχρεωτικότητα με την οποία είχε συμφωνήσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) από την 1-1-2014. Τι σημαίνει αυτό για το ελαιόλαδο, την Ελλάδα και τι πρέπει να γίνει.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που είχε από το Σάββατο αναδείξει το θέμα του ελαιολάδου. Στο σημερινό φύλλο προβάλλονται και τα θέματα:
• ΕΚΑΒ και στην Πύλο! Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαριστεί δημόσια τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την παρέμβαση του και το ενδιαφέρον του για τη Μεσσηνία και την Πύλο.
• ΕΡΓΑΣΙΕΣ σύνδεσης των πεζοδρομίων της Αριστομένους και της Γερμανού ξεκίνησαν και ήδη στην περιοχή ισχύουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στάθμευσης. Φεύγει το περίπτερο Αριστομένους και Φραντζή.
• Η ΠΡΩΤΗ φωλιά ωοτοκίας της caretta-caretta για φέτος εντοπίστηκε από την «ΑΡΧΕΛΩΝ» κοντά στην Ελαία.α
• ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ (Costa Navarino) και στη Σαντορίνη Κινέζοι σταρ για τα γυρίσματα της ταινίας «Ερωτική Ιστορία στο Πεκίνο», με τη συμβολή του Χρήστου και Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.
• ΔΕΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ μετά από αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» κατά της εγκληματικότητας.
• ΜΕΧΡΙ 15 Ιουνίου εξελίξεις για το ζήτημα της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο. Συνάντηση χθες υπό τον Παν. Αλευρά.
• ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η συμμετοχή της Περιφέρειας με το «Καλάθι της Πελοποννήσου» στα «Θεσμοφόρια» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.