Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πρόσκληση σε ημερίδα της ΛΘ’ ΕΠΚΑ για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013. [ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ]

Κλικ στην εικόνα

Για 8η συνεχή χρονιά η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας συμμετέχει ενεργά στον ετήσιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, μία παγκόσμια γιορτή αφιερωμένη στους χώρους πολιτιστικών υποδομών.

Το 2013 η ..........

Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία (Μνήμη και Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε πανελλαδικό επίπεδο, η Υπηρεσία μας διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 (11:00 πμ – 13:30 μμ) ημερίδα με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας. 100 χρόνια ιστορίας, πολιτισμού και δημιουργικότητας», που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Στασινόπουλου στο Στάδιο Τεγέας. Στην ημερίδα αυτή η ΛΘ’ ΕΠΚΑ και οι εξωτερικοί συνεργάτες της θα παρουσιάσουν στο κοινό το εν εξελίξει έργο της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου.

Μέσα από τις εργασίες αυτές το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα Μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, αλλάζει σελίδα και εισέρχεται δυναμικά στον 21ο αιώνα. Πέρα από τις παραδοσιακές αξίες της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς δημιουργείται ένας πολυδύναμος χώρος πολιτισμού που στόχο έχει να ανανεώσει την επικοινωνία του κοινού με τις αρχαιότητες. Ιδιαίτερη έμφαση στο στήσιμο του Μουσείου δίνεται στις ψηφιακές εφαρμογές αρχαιολογικού – ιστορικού περιεχομένου, των οποίων ο προγραμματισμός γίνεται για πρώτη φορά σε εντελώς νέα πλατφόρμα. Οι εφαρμογές αυτές υποστηρίζονται από τα ψηφιακά μέσα του Μουσείου, συσκευές τελευταίας τεχνολογίας που εισήχθησαν για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο για τις ανάγκες του Μουσείου.

Η είσοδος για το κοινό στην ημερίδα και στο Μουσείο Τεγέας θα είναι ελεύθερη.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για όλους εμάς να παραστείτε στην εκδήλωσή μας.
Συνημμένα αποστέλλεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για τη ΛΘ’ ΕΠΚΑ

Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου
Δρ. Αρχαιολόγος