Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

20 ΟΧΙ και 2 λευκά για την "Επένδυση" της Κότινος στην Ελαία. [ 7 VIDEO ]

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η δεύτερη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Σύμβουλίου για την "επένδυση" της εταιρίας ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ.
Παρόντες στην .......

συνεδρίαση ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και οι περιφερειακοί Συμβούλοι κ.κ. Νίκος Γόντικας και Δημήτρης Δράκος.
Η Επένδυση έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρίας Παναγιώτη Βρετάκο αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα ν Real Estate για κατασκευή και πώληση ακινήτων και καμία σχέση δεν είχε με αυτό που άφηναν να εννοηθεί περί τουριστικής μονάδας με εξοχικές κατοικίες.
Η συνεδρίαση που κράτησε για 6 ώρες ανέδειξε τα πραγματικά σχέδια της Κότινος για την "επένδυση" που σκοπεύει να κάνει στην περιοχή, και βγήκε το συμπέρασμα ότι η "επένδυση" δεν είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής!

Υπήρξαν και δύο λευκές ψήφοι, (Τσίγγανος και Φλιντίσης) ενω ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Kόλλιας ψήφισε την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών μέχρι να βγει η Υπουργική απόφαση για το πλαίσιο των περιβαλλοντικών όρων στην περιοχή.
Όπως αποκαλύφθηκε από τα λεγόμενα του Νομικού Εκπροσώπου της Κότινος Παναγιώτη Βρετάκου ήταν ένα πραγματικό Real Estate κατασκευής και Πώλησης Ακινήτων κατασκευάζοντας ένα ολόκληρο οικιστικό σύνολο και θα έπρεπε να έχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πολλές φορές ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με αποκορύφωμα λίγη ώρα πριν το τέλος; της με την ευθεία απειλή που ξεστόμισε ο Εκπρόσωπος της εταιρίας Παναγιώτης Βρετάκος εφιστώντας την προσοχή στο τι απόφαση θα πάρει το Συμβούλιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να εμπλακούν σε μηνύσεις γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από όλους τους Δημοτικούς συμβούλους αλλά και τον κόσμο κάνοντας τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μπασδάνη να αναρωτηθεί αν αυτό πρέπει να το πάρουν σαν απειλή.

Ολοι οι Σύμβουλοι συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά της "επένδυσης" με το αιτιολογικό ότι δεν συνάδει με την προστασία του περιβάλλοντος ενώ ο Δήμαρχος Τριφυλίας ψήφισε να ανασταλεί η έκδοση αδειών μέχρι να εκδοθούν οι περιβαλλοντικοί όροι από το υπουργείο.

Δείτε αποσπάσματα από την συνεδρίαση