Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τριφυλία: Σύσκεψη Αλευρά στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και επίσκεψη σε καρπουζοχώραφα της περιοχής [ 2 Video ]

Επίσκεψη στην Τριφυλία πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς όπου το πρωί προέδρευσε σε σύσκεψη στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Κυπαρισσία παρουσία .......

υπηρεσιακών παραγόντων (γεωπόνους ποιοτικούς ελεγκτές, εξαγωγικοούς φορείς της περιοχής και καρπουζοπαραγωγών) με αντικείμενο την Πορεία συγκομιδής και εξαγωγής καρπουζιού.

Ο κ Αλευράς είπε ότι η αρμονική συνεργασία αγροτών, γεωπόνων, συνεταιριστών, Εξαγωγέων, είναι το σύνολο που μπορεί να προωθήσει τις εξαγωγές μας στο Εξωτερικό ώστε τα Αγροτικά μας προϊόντα να καταλάβουν ένα μεγάλο κομμάτι της αγροάς.
Το καρπούζι τόνισε είναι μια δυναμική και υπερπρώϊμη καλλιέργεια στην περιοχή μας αλλά μόνο του δεν φτάνει αν δεν έχει ποιότητα. Σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό προίόν προς διάθεση στις διεθνείς αγορές, με πολύ καλή τιμή.
Τόνισε ότι οι αγορές κατακτώνται με αγώνα και λιαθαράκι λιθαράακι που αν δεν το προσέξουμε γκρεμίζεται εύκολα.

Βούληση της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η κατάκτηση των αγορών με την ποιότητα. Ποιότητα που επιτυγχάνεται με την σήμανση την επωνυμ/ία και την ταυτότητα του προϊόντος.
Φέτος τόνισε υπήρξε λόγω των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών υπήρξε μια αύξηση στην παραγωγή της τάξης του 20%.
Ζήτησε να μην εφησυχάζουν οι παραγωγοί και με συνεχή αγώνα εμείς θα απαντήσουμε με την ποιότητα μας.

Ο Παραγωγός και Εξαγωγέας καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης είπε ότι η καλή συνεργασία της Διεύθυνσης γεωργίας με τους παραγωγούες είναι η τεχνική που έγινε στο καρπούζι και εφαρμόζεται πιστά με αποτέλεσμα την ποιότητα.
Εκτίμησε ότι όλοι οι παραγωγοί καρπουζιού κάνουν πολύ καλή δουλειά με πολλούς και αυστηρούς Ελέγχους παντού.

Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Αλευρά είπε ότι τα προίόντα της περιοχής είναι πιστοποιημένα σε πολύ μεγάλο ποσοστό,. λειτουργούμε όλοι στην διεύθυνση ως ομάδα και έτσι έχουμε πετύχει αρμονική συνεργασία.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας συνοδευόμενος από τους Περιφερειακό σύμβουλο Μεσσηνίας Γιώργο Μπακούρο και Παρασκευόπουλο Αντώνη επισκέφθηκαν παραγωγούς καρπουζιών σε Τερψιθέα, Ανρίλη και Αγία Κυριακή όπου συνομίλησε με παραγωγούς για την συγκομιδή και είπε ότι η φετινή χρονιά για το καρπούζι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς έχοντας την καλύτερη ποιότητα προίόντος. Επεσήμανε ότι η συγκομιδή του προϊόντος ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με αύξηση παραγωγής κατα 20% και το απέδωσε στην εμπειρία των παραγωγών, τις επιστημονικές συμβουλές των γεωπόνων.

Από την πλευρά του ο Παραγωγός Κώστας Μαλάμος από τον Αγρίλη Φιλιατρών είπε ότι η χρονιά χαρακτηρίζεται ως η πιο τέλεια χωρίς προβλήματα. Οι τιμές ξεκίνησαν από 0,53€ έως 0,32€ ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος.

Δείτε τα Πλούσιο ρεπορτάζ από την Επίσκεψη του κ. Αλευρά στην Τριφυλία.