Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας [ 2 VIDEO ]

Με την πρέπουσα ευλάβεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά.

Νωρίτερα στον .......

Ιερά Ναό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Ναού Αγίου Ιωάννη και μοιράστηκε στους πιστούς μπουκαλάκι με λάδι από το καντήλι της Αγίας Μαύρας.
Ο Εφημέριος του Αγίου Ιωάννη αμέσως μετά την θεία λειτουργία, ξεκίνησε την πομπή μεταφοράς της Ιερής εικόνας στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου θα ψαλλόταν εσπερινός ενώ αύριο Πέμπτη θα υπάρξει λιτανεία της Ιερής Εικόνας και δοξολογία στην πλατεία Φιλιατρών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εορτή της Αγίας Μαύρας, είναι επίσημα αναγνωρισμένη τοπική αργία από το Ελληνικό Κράτος βάση Βασιλικού διατάγματος του 1948 (κλίκ) όπως ΜΟΝΟ το Φιλιατρά News έχει αποκαλύψει φέρνοντας στο φως της Δημοσιότητας το σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Παράλληλα στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου, λειτούργησε από το μεσημέρι Ανθοκομική έκθεση με αρκετούς εκθέτες λουλουδιών από την Φαρακλάδα, την Κυπαρισσία, την Χώρα και από τα Φιλιατρά όπου ο κόσμος που παρευρέθηκε βρήκε την ευκαιρία να αγοράσει λουλούδια.
Η Ανθοκομική έκθεση συνδιοργανώθηκε από την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και το Ράδιο Νίκη.

Δείτε δυο σχετικά video από την περιφορά της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαύρας αλλά και την Ανθοκομική έκθεση.