Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εξαγωγή 11 τόνων ελαιολάδου στην Αυστραλία από Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων

Έντεκα τόνοι ελαιολάδου φορτώθηκαν χθες το πρωί σε........

κοντέινερ για την Αυστραλία από το δραστήριο Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων. Πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε πεντόλιτρα, με την επωνυμία «Πιθάρι», το οποίο φιλοδοξεί να κερδίσει την αγορά της Μελβούρνης, αλλά και ολόκληρης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, καθώς ο Γαργαλιανιώτης Κώστας Ανδρώνης, με συνεργάτες του, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ θα διαθέσει ο Ρωσοέλληνας επιχειρηματίας Φιλάρετος Καλτσίδης για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, σε συνεργασία με την Εκκλησία, η οποία διαθέτει το 10% των μετοχών αλλά έχει οικονομική αδυναμία να ασκήσει τα δικαιώματά της.
Παράλληλα ο πλουσιότερος Έλληνας του εξωτερικού, με περιουσία που κατά το «Φορμπς» φθάνει τα 6,7 δισ. δολάρια, θα προχωρήσει στη δημιουργία Ιδρύματος υπό τη σκέπη του Αρχιεπισκόπου, με τον οποίο διατηρεί στενή φιλία, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Οι επενδυτικοί σχεδιασμοί του κ. Καλτσίδη στην Ελλάδα και τη Μεσσηνία έχουν επίκεντρο τον τουρισμό, τις κατασκευές και όχι μόνο…
ΑΥΤΟ είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
● ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ τα 6,2 εκατ. ευρώ οι ζημιές στο λιμάνι Κυπαρισσίας και αναζητείται χρηματοδότηση, μέσω της Περιφέρειας η οποία έχει και την αρμοδιότητα για το έργο. Απάντηση του υπουργείου Υποδομών στον Γ. Λαμπρόπουλο.
● 11 ΤΟΝΟΙ ελαιολάδου φορτώθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων για την Αυστραλία.
● ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ενίσχυση των υποδομών για τον τουρισμό στη Μεσσηνία. Τις απόψεις του στη «Φ» καταθέτει ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Ζαφειρόπουλος.
● 15 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ μετά από επιχείρηση σκούπα σε Καλαμάτα-Μεσσήνη. Σημαντικές παραβάσεις και κατασχέσεις ναρκωτικών.
● ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα για την Οικογένεια σήμερα 15 Μαϊου (Άρθρο της Μαρίας Ε. Νικητοπούλου)
● ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ του περιφερειάρχη Π. Τατούλη καθορίστηκε το θερινό ωράριο για τα βενζινάδικα της Μεσσηνίας.
● ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ρυθμίσεις από τη Δευτέρα στη Φαρών ενόψει της ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου.


• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!