Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Βαθιά χωμένοι στην εγκληματικότητα, αν και τα στοιχεία δείχνουν μείωση των υποθέσεων, αλλά με βαρύτερα αδικήματα
Εγκληματική οργάνωση ανήλικων Καλαματιανών!


Ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής .......

μορφώματος στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Λιμενικού, τον ερχόμενο Αύγουστο, απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι πολιτικοί απόγονοι του Μεταξά, του Παπαδόπουλου και του Χίτλερ θέλουν να τιμήσουν στις 3 και 4 Αυγούστου την επέτειο της εγκαθίδρυσης της φασιστικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου. Ο κ. δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έδωσε άδεια...».

οργάνωσης. Κακουργήματα που μέχρι πριν από λίγο καιρό συναντούσαμε μόνο στο Τριμελές και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Δυστυχώς, τελευταία τα συναντάμε και στα δικαστήρια ανηλίκων της Καλαμάτας.

Βαρύτατες κατηγορίες για παιδιά που «χορεύουν» στο ρυθμό της παραβατικότητας έχουν αρχίσει να απασχολούν και την κοινωνία της Καλαμάτας...
*Οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι κρατούνται σε Ίδρυμα
*Η τύχη τους θα κριθεί στο δικαστήριο του Ιουνίου

«Άνοιγμα» στην Κίνα
*Μιλούν Μεσσήνιοι εξαγωγείς κρασιού και ελαιολάδου
*«Η κινεζική αγορά είναι ανερχομένη, αλλά δύσκολη»


Διακρατικές και επιχειρηματικές συμφωνίες αναμένεται ότι θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα. Πέρα από την προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, άλλος στόχος της αποστολής είναι και η προώθηση ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά. Ανάμεσα σε αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο τους Κινέζους, το ελαιόλαδο και το κρασί.

Με αφορμή την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα, μιλήσαμε με επιχειρηματίες και συνεταιρισμούς…