Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Γαργαλιάνοι: Εστειλαν 11 τόνους Ελαιόλαδο στην Αυστραλία [ VIDEO ]

Σε εξαγωγή Ελαιολάδου στην Αυστραλία προχώρησε σήμερα to πρωΐ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων φορτώνοντας τους πρώτους 11 τόνους σε 5λιτρες συσκευασίες.
Η νέα αυτή ........

αγορά που άνοιξε για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, προήλθε από παρέμβαση τοπικού Επιχειρηματία των Γαργαλιιάνων του κ. Νικολάου Ανδρώνη ο οποίος είπε ότι βλέποντας την επικρατούσα κατάσταση με την εμπορία του ελαιολάδου στην Ελλάδα και ταυτόχρονα η έλευση συγγενικού του προσώπου από την Αυστραλία, και μετά από συζητήσεις, κατέληξαν ότι μπορεί να δημιουργηθεί μαι νέα αγορά για το ελαιόλαδο στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και μάλιστα με αποκλειστική συνεργασία.
Προέβλεψε ότι σε εάν χρόνο θα έχει διαμορφωθεί μια σταθερή αγορά με ανοδική πορεία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων κ. Αναστάσιος Προσηλιακός αφού ευχαρίστησε τον Επιχειρηματία κ. Νίκο Ανδρώνη είπε ότι είναι μια νέα δουλειά αγοράς και προώθησης ελαιολάδου.
Χωρίς ΠΟΠ Καλαμάτας προσπαθούμε συνεχώς να ανοίξουμε νέους δρόμους ενω τόνισε οτι το ΠΟΠ το έχουν για δικό τους όφελος δυο τρείς επιχειρηματίες της Καλαμάτας.
Ο συνεταιρισμός έχει συμβόλαια και συμφωνίες και από τώρα μέχρι και την εποχή της ελαιοσυγγομιδής, θα χρειαστούν περίπου 300 τόνοι τυποποιημένου ελαιολάδου.

Ζήτησε από τους παραγωγούς να μην φεύγει λάδι για Ιταλία αλλά να παραμένει στους Γαργαλιάνους για τυποποίηση και όπως είπε σε χθεσινό συμβούλιο αποφασίστηκε να έχει μια τιμή στο 2,75€ εγγυημένο, συν ότι προκύψει στο τέλος της περιόδου από εκκαθάριση.
Εξέφρασε δε την εκτίμηση, ότι κάθε μήνα θα φεύγουν περίπου δυο κομντέϊνερς τον μήνα ανοίγοντας νέοι δρόμοι και καλύτερες αγορές για όλους.
Το φορτίο που φορτώθηκε σήμερα στο κοντέίνερ με προορισμό την Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι 2.500 πεντόκιλα και 200 δείγματα των 500ml. Συνολικά δηλαδή γύρω στους 11 τόνους.
Την χαρακτήρισε πολύ καλή δουλειά, ο επιχειρηματίας έχει 2.000 σημεία πώλησης με δικά του προϊόντα και έχει το δίκτυο έτοιμο να βάλει το λάδι παντού.
Χαρακτήρισε ως μοναδική ελπίδα των παραγωγών την τυποποίηση του ελαιολάδου προκειμένου να επιτυγχάνεται καλύτερη τιμή και αξιοπρεπές εισόδημα για τον παραγωγό.

Δείτε το σχετικό Video