Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Φιλιατρά - Στόμιο: Αυτοψία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την κατάρευση της σκάλας [ VIDEO ]

Αυτοψία στην παραλία του Στομίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10 από κλιμάκιο του Δήμου Τριφυλίας και κλιμακείου της ΛΗ' Εφορίας Αρχαιοτήτων Καλαμάτας. Παρόντες ήταν και μέλη του Συλλόγου φίλων του Στομίου "Ο Άγιος Χριστόφορος" όπου έθεσαν και εκείνοι το πρόβλημα.
Από την Αρχαιολογική υπηρεσία παρευρέθησαν η μηχανικός κ. Πίκουλα Δήμητρα και η Αρχαιολόγος κ. Κλιάφη οι οποίες αφού είδαν την ζημιά που έχει προκληθεί συμφώνησαν οτι θα πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Το Φιλιατρά News βρέθηκε στο χώρο και ο δήμαρχος .........

Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News είπε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο. Το Στόμιο είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής.
Με την φετινή κακοκαιρία κατέρρευσε και η τελευταία δίοδος προς την παραλία.
Ζητήθηκε από τον Δήμο να έρθει κλιμάκιο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας να δει επιτόπυ το πρόβλημα και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ζητήθηκε να δωθεί άδεια να γίνει άμεσα παρέμβαση στον χώρο.
Συζητήθηκε και ζητήθηκε να τραβηχτούν κάποιες επιπλέον φωτογραφίες από το σημείο και να αποσταλούν στην Αρχαιολογική υπηρεσία καθώς επίσης απο Δευτέρα με Τρίτη να σταλεί και μια μελέτη και τεχνική έκθεση για το δημιουργηθέν πρόβλημα.

Δείτε το σχετικό Video




3 σχόλια:

  1. και τι δουλεια εχει εκει η αρχαιολογικη υπηρεσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. perase o paysanias me to strato tou kai ekanan mpanio!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μηπως η αρχαιολογος ειδε και τους λοτους η' τις ροδιες που εχουν φυτευψει στο ποταμι; Παντως αν φτιαξουν σκαλα ελπιζω να ειναι πιο ασφαλης απο την προηγουμενη και με καποια μελετη γιατι αυτη που οποιος ανιδεος ειχε φτιαξει ηταν σκοτωστρα για μικρους και μεγαλους.
    Ας φτιαχτει κατι σωστο και αν εκανε ο Παυσανιας μπανιο υπαρχουν αποδειξεις στο δημαρχειο μας και στο μουσειο Καλαματας και μην κανετε οτι δεν το ξερετε τα συμφεροντα αφιστετα στην ακρη για το καλο ολων οχι ορισμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.