Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο φόβος φυλάει τα έρμα σε Carrefour – Βritish American Tobacco

Ο φόβος φυλάει τα έρμα που γίνονται έρμαιο των φόβων τους.

Μετά από την δημοσίευση του άρθρου «Συνεργασία Carrefour Μαρινόπουλος με British American Tobacco ???» , στο πιλοτικό κατάστημα Carrefour –Μαρινόπουλος (Θεομήτορος 51 –Καλαμάκι ), είχανε ¨ υπερωρίες ¨ με το ξήλωμα των stand προβολής και διάθεσης καπνικών προϊόντων δίπλα στα ταμεία .

Έπειτα από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις του Διευθύνων .........

Συμβούλου της Μαρινόπουλος Α.Ε., Jerome Loubere, «Στόχος της Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι σε διάστημα 2 μηνών να καθιερωθεί σε αυτή την αγορά με 250 καταστήματα και επί της ουσίας με τα υπερμάρκετ Carrefour και τα σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος. Η προμήθεια των προϊόντων καπνού θα γίνεται από τα δίκτυα χονδρικής της σχετικής αγοράς.

Η απόφαση της εταιρίας να εισέλθει στην κατηγορία αυτή θα στηρίξει την γενικότερη προσπάθειά της για μια θετική πορεία μέσα στο 2013 χρονιά η οποία λόγω της ύφεσης αξιολογείται δύσκολη για το λιανεμπόριο συνολικά, ενώ εντάσσεται στη στρατηγική απόφασή της να επεκταθεί σε κάθε κατηγορία προϊόντων που θα απελευθερωθεί από εδώ και στο εξής.» ,το συγκεριμένο super market κατέβασε τα stand από τα ταμεία






Ήξεραν ότι παραβίαζαν Κοινοτικές Νομοθεσίες και Παγκόσμιες Οδηγίες και αναγκάστηκαν μετά την δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα σε Ελλάδα & Εξωτερικό, να τα αποσύρουν.

Γρήγορα αντέδρασε η Βritish American Tobacco όσον αφορά το ξήλωμα των stand από το συγκεκριμένο super market .

Eπίσης ,είδαμε μετά την δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου και την ανακοίνωση της εν λόγω καπνοβιομηχανίας –αντιπροσωπείας για επιλογή νέου δικτύου στους τρεις νομούς.

Έστω και καθυστερημένα ,οφείλουμε να τους συγχαρούμε για αυτή την κίνηση και προσδοκούμε στο μέλλον να υποστηρίξουν έμπρακτα την Μικρή Λιανική .
Το τι ακριβώς έχει συμβεί, ο γράφων το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα .
Θα πρέπει λοιπόν στο εξής όλες οι καπνοβιομηχανίες να γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν παλιά.
Σήμερα ,υπάρχει καλώς ή κακώς ένα Σωματείο (Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων & Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής ) που δεν μασάει τα λόγια του σε κανένα ιεραρχικό επίπεδο είτε πρόκειται για καπνοβιομηχανίες είτε για πολιτικά κόμματα .
Είπαμε από την στιγμή της ίδρυσης του Σωματείου ότι θα ¨ παίξουμε ¨ καθαρό παιχνίδι και αυτή η υπόσχεση μου έχει δοθεί προφορικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον κλάδο .
Κάθε παρατυπία ή χτύπημα κάτω από την μέση είναι σίγουρο ότι θα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους όταν διακυβεύονται συμφέροντα Μικρής Λιανικής.
Εύχομαι και ελπίζω ότι στο μέλλον θα κρατηθεί αυτή η υπόσχεση και ειδικά όσον αφορά την υποστήριξη των καπνοβιομηχανιών προς τα Πολιτειακά Όργανα .
Δούκας Γεώργιος

Road Kiosk