Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Συνεργασία Carrefour Μαρινόπουλος με British American Tobacco ???

Με έκπληξη διαπιστώσαμε (μετά από πληροφορία που είχαμε) ότι έγινε πιλοτική εγκατάσταση stand διάθεσης καπνικών προΐόντων δίπλα σε ταμεία σε συγκεκριμένο κατάστημα της Carrefour Μαρινόπουλος .

Διατηρούμε πολλές ........

επιφυλάξεις όσον αφορά την επίσημη απάντηση της συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας διότι από διασταυρωμένες πληροφορίες που υπάρχουν ,έχει γίνει προσέγγιση σε συγκεκριμένο χονδρέμπορο καπνικών για την τροφοδοσία καπνικών προϊόντων ,για την Carrefour Μαρινόπουλος .

Ένα άλλο κενό όσον αφορά την απάντηση της συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη απάντηση εάν τίθεται υπέρ της διάθεσης καπνικών προϊόντων στα Super Market .

Άλλες καπνοβιομηχανίες έχουν ταχθεί ρητά κατά της διάθεσης καπνικών προϊόντων στα Super Market .Δεν είναι όμως ώρα για να ανακοινώσουμε τα ονόματα τους διότι ούτε διαφήμιση θέλουμε να τους κάνουμε ή να φανούμε μεροληπτικοί υπέρ τους .

Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου ,θα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και θα γνωστοποιούμε ονόματα και εταιρείες που έχουν βοηθήσει και βοηθάνε με τον τρόπο τους την δύσκολη περίοδο που διανύουμε για την επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της Μικρής Λιανικής σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο.

Ένα άλλο θέμα που έχει μεγάλη βαρύτητα αυτή την εποχή και προκαλεί μεγάλες εντάσεις στον χώρο είναι η μέχρι τώρα στάση της British American Tobacco που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ως όφειλε τον νέο τρόπο διάθεσης των προϊόντων που διαθέτει καθώς και ποιο δίκτυο διανομής έχει επιλέξει .

Το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να είχε λήξει έως τέλος Μαρτίου και μέχρι σήμερα που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο ,δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημα .

Η British American Tobacco μέχρι στιγμής το μόνο που έχει κάνει είναι να καλεί για διαβούλευση όλους τους χονδρέμπορους καπνικών μόνο για διερευνητικές συζητήσεις χωρίς να ανακοινώνει κάτι προς τους συνομιλητές τους .

Αυτή η τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι η πρέπουσα διότι αφενός μεν δείχνει ότι συνομιλεί με όλους ( κάποιους θα τους αποκλείσει αναγκαστικά ) στην απλή καθομιλουμένη αυτό λέγεται ¨κοροϊδία¨ και από την άλλη οι Ελληνικές καπνοβιομηχανίες ΚΑΡΕΛΙΑ ,ΣΕΚΑΠ και Γεωργιάδης καθυστερούν ιεραρχικά να ανακοινώσουν την δική τους απόφαση .

Εάν η καπνοβιομηχανία British American Tobacco σκέπτεται να διαθέσει καπνικά προϊόντα στην Carrefour Μαρινόπουλος με οποιονδήποτε τρόπο ή μεθόδευση ,θα μας βρει κάθετα αντίθετους όσον αφορά την Μικρή Λιανική για τα συγκεκριμένα σήματα τα οποία διαθέτει .

Δεν είναι τυχαία επιλογή ότι έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο Super Market ως πιλοτικό για όλη την Ελλάδα (αδύνατο εμπορικό κατάστημα), παραβιάζοντας στην ουσία κάθε παγκόσμια οδηγία και ειδικά το τελευταίο πιλοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε.(EU Pilot )

Δεν μπορεί να έχεις σε εμφανή σημείο δίπλα στο ταμείο καπνοβιομηχανικά προϊόντα με το σκεπτικό ότι στο μέλλον θα βάλεις promotion στους διαδρόμους ,ωραίες κοπέλες να ενημερώνουν τους πελάτες των Super Market ,ώστε να αγοράζουν με διάφορα τρικ marketing καπνοβιομηχανικά προϊόντα .

Δείτε εδώ πως γίνεται η διάθεση καπνοβιομηχανικών προΐόντων στα super market σε όλη την Ευρώπη (ξεχωριστός χώρος απαγορευτικός σε ανηλίκους και όλα τα σήματα βρίσκονται μέσα σε κρυφά συρτάρια )

Από την άλλη πλευρά , δεν μπορεί η Ελληνική πολιτεία να απαγορεύει στα περίπτερα διαφήμιση στην τέντα καθώς και promotion έξω από το περίπτερο .

Αυτό από μόνο του είναι αθέμιτος ανταγωνισμός !!!

Στο τέλος ,θα δούμε κουπόνια στις εφημερίδες που θα λένε : ¨Αγοράζοντας από το Super Market τα τρόφιμα σας ,παίρνετε και τα τσιγάρα δωρεάν ¨.

Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα ,θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων των καπνοβιομηχανιών επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη (έκδοση Εγκυκλίων από το Υπουργείο Υγείας –διευκρινιστικές αποφάσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών –κατάθεση ερωτήσεων στην Βουλή –κατάθεση τροπολογίας με όλα τα προβλήματα στην Επιτροπή της Βουλής –μεταβατική περίοδος για αναδιοργάνωση δικτύου)… οι γρήγορες και σπασμωδικές αποφάσεις

… ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Δούκας Γεώργιος

Σας κοινοποιούμε αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία έχουν ανεβάσει στην σελίδα της η Road kiosk

Αξιότιμε κ.Αυγουστή ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα θα αναρτήσουμε άρθρο που αφορά την συνεργασία της British American Tobacco με τα super market Carrefour Μαρινόπουλος.

Από έρευνα που κάναμε, έχει τοποθετηθεί στο Carrefour Καλαμακίου (Θεομήτορος 51) stand προβολής με σήμα logo της εταιρείας σας (Lucky Strike ) και θα θέλαμε την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας σας για αυτό το θέμα .

Όπως γνωρίζετε ,με την συγκεκριμένη τοποθέτηση δίπλα στα ταμεία, καταστρατηγείται η Ευρωπαϊκή oδηγία που ρητά αναφέρει το πιλοτικό πρόγραμμα EU ότι η διάθεση καπνοβιομηχανικών προϊόντων πρέπει να είναι σε ξεχωριστό χώρο μη προσπελάσιμο από ανηλίκους .

Η πρωτοβουλία της British American Tobacco να προχωρήσει σπoνσάροντας την συγκεκριμένη Αλυσίδα super market μας βρίσκει κάθετα αντίθετους όσον αφορά την Mικρή Λιανική.

Εχθές, επιδιώξαμε τηλεφωνικά να μιλήσουμε μαζί σας αφήνοντας μήνυμα στο τηλεφωνικό κέντρο της British American Tobacco αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση από εσάς .

Είμαι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση .

Με εκτίμηση ,

|Γεώργιος Δούκας

|Διευθύνων Σύμβουλος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

Αγαπητέ κ. Δούκα,
Κατηγορηματικά σας δηλώνω οτι τα συγκεκριμένα stands δεν είναι της BAT και δεν έχουμε προβεί σε καμία συνεργασία με τoν Μαρινόπουλο.

Η αλυσίδα έχει κατασκευάσει σε δικό της προμηθευτή τα stands και ουδεμία σχέση έχουμε. Το γεγονός οτι υπάρχουν φωτογραφίες προϊόντων μας χωρίς διακριτικό σήμα είναι δική τους πρωτοβουλία και θα τους ζητήσουμε να τα κατεβάσουν άμεσα.

Στην διάθεσή σας
Α. Στέφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.