Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μεσσηνία: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα 13-04-2013 στο Διοικητήριο, στην αίθουσα ¨Παναγιώτης Φωτέας¨ με θέμα: ¨Μέτρα και Δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας φορέων για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου¨ υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε κλιμάκιο στο πλαίσιο περιοδείας σε ........

Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, κ. Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Υποστράτηγος, κ. Χαράλαμπος Αφάλης, ο Αρχιπύραρχος του Αρχηγείου, κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος, κ. Κωνσταντίνος Γιόβας και άλλα στελέχη του Σώματος.

Συμμετείχαν από πλευράς του Νομού Μεσσηνίας, οι Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων, ο Προϊστάμενος και η Υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ. Αλευράς στην εισήγησή του χαρακτήρισε σημαντικό το ενδιαφέρον της ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την επίσκεψη στη Μεσσηνία.

Αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία αντιμετώπισης πυρκαγιών, όπως στην πρόληψη, στην ενημέρωση, στο συντονισμό, καθώς και στις υποδομές πυροπροστασίας που υπάρχουν στο Νομό Μεσσηνίας.
Ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα έδωσε στη μόνιμη παραμονή του ελικοπτέρου στο χώρο της 120 ΠΕΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του κλιμακίου ανέφεραν ότι ο σκοπός της περιοδείας τους σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, είναι να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι ιδέες και οι προτάσεις τους, να τις αξιολογήσουν και να τις εντάξουν στο Γενικό Σχεδιασμό.

Τοποθετήθηκαν με τη σειρά τους οι παραπάνω φορείς και καταγράφηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις τους, οι οποίες είχαν ως προτεραιότητα για την επίτευξη των στόχων του Σχεδιασμού της πυροπροστασίας, την οικονομική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.