Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Πραγματοποιήθηκε χθες, 29-04-2013, στα γραφεία της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας –Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής σύμβασης «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου» υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.

Συμμετείχαν, εκτός των μελών της Κοινής Επιτροπής, τα ...........

μέλη της επιστημονικής ομάδας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανδρέας Πουλάς, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Βασίλης Διαμαντόπουλος & η Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Αγγελική Πουλοπούλου.
Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός των ενεργειών για καθένα από τα συμβαλλόμενα μέρη ώστε το έργο να εξελιχθεί ομαλά. Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση για πρώτη φορά έχει τριετή διάρκεια, ώστε να εξασφαλιστεί στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών.

Την χρονική αυτή περίοδο η ΑΝ.ΜΕΣ. ΑΕ ΟΤΑ ως φορέας υλοποίησης έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει το έργο της καταπολέμησης με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών. Καταληκτική ημερομηνία για τη λήψη εγγράφων προσφορών έχει οριστεί η 20η-05-2013. Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι είναι σημαντική για την επιτυχία του έργου η συνεργασία όλων, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία.