Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: βανδαλισμοί στο πάρκο της Βλαχέρνας

Θύμα βανδαλισμών έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής το Πάρκο της Βλαχέρνας. Άγνωστοι εισέβαλλαν στο χώρο και με ένα ξύλο έσπασαν τη μαρμάρινη στήλη στην οποία απεικονίζεται ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων, Σωτήριος Βασιλακόπουλος και μέρος της σιδερένιας περίφραξης του σιντριβανιού.

Και η μαρμάρινη στήλη και το σιντριβάνι βρίσκονται στο .........

ανατολικό μέρος του πάρκου. Σημειωτέον ότι τις νύχτες το Πάρκο μένει κλειστό επομένως οι άγνωστοι μπήκαν μέσα πηδώντας από τα κάγκελα.

Εντύπωση κάνει η δύναμη με την οποία πρέπει να κτυπήθηκε η στήλη ώστε να γίνει κομμάτια και η δύναμη με την οποία αποκολλήθηκε το κομμάτι από το κάγκελο που προφυλάσσει το σιντριβάνι.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που βάνδαλοι προκαλούν καταστροφές. Επανηλλειμμένως έχουν προκληθεί ζημιές στον εξωτερικό φωτισμό της εκκλησίας και στο φωτισμό της μάντρας του πάρκου κι έτσι το μεγαλύτερο μέρος του συχνά είναι εκτός λειτουργίας αφού δεν είναι δυνατό να πληρώνονται συνέχεια οι ζημιές. Επίσης έχει αποκοπεί και έχει κλαπεί ένα χάλκινο εξάρτημα από το ηλιακό ρολόι.

Στο πάρκο, που είναι ένα από τα πιο όμορφα και φροντισμένα μέρη της πόλης των Φιλιατρών, καθημερινά καταφεύγουν πολλές οικογένειες με τα παιδιά της προκειμένου να περάσουν λίγες ώρες χαλάρωσης και παιχνιδιού.

Αγανάκτηση λοιπόν προκαλεί η συμπεριφορά όλων αυτών που δεν σέβονται ένα κοινόχρηστο χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.