Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πέτρος Τατούλης: Υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το τεκμήριο της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους

«Το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης δεν θα λυθεί με ακραίες συμπεριφορές εκτός της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατικής διαδικασίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος της αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων στην περίπτωση παραπομπής και μόνο σε πειθαρχικά όργανα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2013.

«Είναι ψέμα ότι η συγκεκριμένη πολιτική είναι απότοκη των μνημονιακών .........

πολιτικών ∙ αντίθετα, πρόκειται για δέσμευση που απορρέει μέσα από το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και στάθηκε ιδιαίτερα στο τεκμήριο αθωότητας που αποτελεί τη βασική αρχή όλων των φιλελεύθερων συνταγμάτων, όπως τόνισε, και η οποία δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανένα.
Πρόταση του Περιφερειάρχη, η οποία υπερψηφίστηκε, ήταν η τροποποίηση του Νόμου 4093/2012 ούτως ώστε να ισχύσουν οι ασφαλιστικές δικλείδες του τεκμηρίου της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξα πολύ προσεκτικός για αντίστοιχα θέματα, αναλαμβάνοντας προσωπικό ρίσκο και δέχθηκα προσωπική και οικογενειακή επίθεση από πολιτικά κόμματα, τα οποία ανέλαβαν το ρόλο του φυσικού δικαστή και του εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι προστατεύω επίορκους. Τα ίδια κόμματα τώρα τηρούν σιγή ιχθύος καταδεικνύοντας εμφανή ασυνέπεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι η υπεράσπιση από την Περιφέρεια της τήρησης των νόμων, ακόμα και αν είναι σκληροί, καταδεικνύει την πίστη της στην πολιτική προστασίας από ανεύθυνες και ακραίες απόψεις.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης κράτησε υπεύθυνη στάση όπως στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου και υπερασπίστηκε από την πρώτη στιγμή τους δημόσιους υπαλλήλους και μάλιστα σε μια αποδεκατισμένη δημόσια διοίκηση, όπως ποτέ μέχρι σήμερα, παράγοντας ωστόσο τεράστιο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.