Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Απριλίου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ένα τρισ. δολάρια θα αποφέρει η Διαστημική Πύλη το 2020, σύμφωνα με το δρα Περικλή Παπαδόπουλο
Σε διαστημική εποχή η Καλαμάτα το 2015


Για το σχέδιο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, που .......

θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2015, αναφέρθηκε χθες στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου.

Για το θέμα μίλησε ο δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat και επιθεωρητής της NASA. Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, το συγκεκριμένο project θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν το χρονικό ορίζοντα 1 τρισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ της Καλαμάτας στο διάστημα! Έκλεψε τις εντυπώσεις στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου ο Μεσσηνιακής καταγωγής διακεκριμένος επιστήμονας Περικλής Παπαδόπουλος «Doctor Π», με την εισήγησή τους για τη δημιουργία διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα και την παρουσίαση του Project για το διαστημικό τουρισμό, με προσδοκίες παγκόσμιου τζίρου 1 τρισ. ευρώ.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην οποία ξεχωρίζουν και τα θέματα:
• ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ η κατάτμηση οικοπέδων στην παραλία της Ελαίας! Τι απαντά στη «ΦΩΝΗ» η εταιρεία Παππά και οι διαμάχες στη συνάντηση του Δημαρχείου. Σχόλια της «ΦΩΝΗΣ» και αποκαλυπτική φωτογραφία που σοκάρει!
• ΣΥΡΙΖΑ και τουρισμός! Παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματος με κοινωνική ανταπόδοση, παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα.
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ σύσκεψη για τους τσιγγάνους χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συζητήθηκαν τα ουσιαστικά προβλήματα.
• ΣΤΑ ΠΑΤΑΤΟΧΩΡΑΦΑ χθες ο Αλευράς για την εξέλιξη της φετινής παραγωγής στη Μεσσηνία.
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα είχε χθες στην Τρίπολη ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος όπου συζήτησαν για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος.
• ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ του Λαζάρου 1826 η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου. Αναφορά μνήμης για το Μεσολόγγι και τον Σολωμό.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά