Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Απριλίου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρέμβαση του περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας για την απόληξη της Ολυμπίας Οδού
Στην Πάτρα το 2015, στην Τσακώνα πότε;


Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα. Με αυτή τη λαϊκή ρήση θα .......

μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος το χθεσινό επικοινωνιακό «σώου» της τρικομματικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που επισκέφτηκε εργοτάξια της υποτιθέμενης «Ολυμπίας Οδού», η οποία, αντί στην Τσακώνα, όπως προβλέπει η Σύμβαση που ψήφισε η Ελληνική Βουλή, θα σταματήσει στην Πάτρα και μετά έχει… ο Θεός. Μάλιστα, κανείς από τους παρευρισκόμενους πολιτικούς δεν είπε μία λέξη για την απόληξη του δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΟΜΠΡΕΛΑ προστασίας στη Natura 2000 του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με αιχμή το δάσος και την παραλία της Ελαίας, προτίθεται να ανοίξει η Πολιτεία, θεσπίζοντας κανόνες και όρους για την περιοχή που θα καθορίζουν και την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Αυτό προέκυψε από την χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, μετά από πρωτοβουλία του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα με τη συμμετοχή της περιφέρειας του ΥΠΕΚΑ, του Δήμου και Φορέων.
Αντίθετα η προχθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση και τη συμμετοχή φορέων και θεσμικών εκπροσώπων, χρήσιμη μεν ατελέσφορη δε. Η υπόθεση με τις αυθαιρεσίες στην Ελαία είναι ανοιχτό ζήτημα προς διερεύνηση.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας ξεχωρίζουμε και τα θέματα:
• ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ΔΗΜΑΡ χθες στην Ολυμπία Οδό για την επανένταξη των έργων, που σηματοδοτούν επανεκκίνηση της οικονομίας. Αντίδραση Πετράκου που μιλάει για φιέστα ώστε να κρύψουν το «κούρεμα» του αυτοκινητόδρομου.
• ΜΑΝΙΑΤΗΣ-ΑΛΕΥΡΑΣ τα είπαν χθες για τις εξαγωγές.
• ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΞ. της Βοζνίας –Ερζεγοβίνης συναντήθηκε ο Δημ. Σαμπαζιώτης, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Ελλάδας.
• ΜΗΝΥΜΑ από τον δήμαρχο Μεσσήνης για το Διεθνές Φεστιβάλ Μαθητών Θεάτρου Αρχαίου Δράματος. Ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου η Αρχαία Μεσσήνη.
• «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ» συνέχεια από τον Λυκούργο Γαϊτανάρο για τα «έργα και ημέρες» της Χούντας, που επιμένει ότι ήταν επανάσταση.
• ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ: «Ουδέποτε έδωσα εντολή να παγώσει έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας».

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!