Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Γιώργος Ασημακόπουλος: Αυτονόητος ο σεβασμος στο κύρος της οργάνωσης. Ανοιχτές διαδικασίες εκλογών όπως το 2010

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Προς: Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ
Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ΟΝΝΕΔ

Κοιν.: Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ
Μέλη ΟΝΝΕΔ


Η δημιουργία εντυπώσεων, ίντριγκας και πόλωσης, στο εσωτερικό της οργάνωσής μας, με ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με την υποψηφιότητά μου δεν εξυπηρετεί σε τίποτα παρά δυναμιτίζει αναίτια τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Ο σεβασμός του κύρους της οργάνωσής μας, η διαφύλαξη της .........

ενότητας και η διασφάλιση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών στο εσωτερικό της, είναι πράγμα αυτονόητο για κάθε έναν από εμάς. Για κάθε ΟΝΝΕΔίτη και για κάθε ΟΝΝΕΔίτισα που πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, για κάθε ένα από εμάς που δίνει το παρόν στους καθημερινούς αγώνες της ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία, για κάθε έναν από εμάς που σέβεται τις αρχές και τις αξίες της οργάνωσής.

Επειδή ακριβώς τα αυτονόητα δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και ερμηνείας, στα πλαίσια της κοινής μας πεποίθησης για ένα καθαρό και δίκαιο αγώνα, καλώ τον ανθυποψήφιο μου, Σάκη Ιωαννίδη, να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο διεξαγωγής των διαδικασιών για τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της οργάνωσής μας. Τον καλώ να πορευθούμε τηρώντας τις ίδιες διαδικασίες με αυτές της προηγούμενης εκλογής προέδρου ΟΝΝΕΔ του 2010, οι οποίες διασφάλισαν τόσο την πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας όσο και το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεδομένου λοιπόν του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την ημέρα των εκλογών τον καλώ να προχωρήσουμε και να δεσμευτούμε άμεσα στα εξής παρακάτω ζητήματα, που αφορούν τη διαδικασία των εκλογών, αλλά και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της βάσης της οργάνωσής μας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα.

α) Να διασφαλίσουμε τις ανοιχτές διαδικασίες ψηφοφορίας της βάσης της οργάνωσής μας με τη χρήση online συστήματος ψηφοφορίας και ταυτόχρονη εγγραφή των μελών στους καταλόγους της ΟΝΝΕΔ την ημέρα των εκλογών

β) Να δημιουργήσουμε μια επιτροπή εκλογών η οποία θα διασφαλίσει της διαδικασίες και θα απαρτίζεται από 4 άτομα. (2 άτομα από τη μεριά κάθε υποψηφίου)

γ) Να διασφαλίσουμε την τοποθέτηση καλπών σε κάθε νομό της χώρας, οι οποίες θα αυξάνονται ανάλογα με τον πληθυσμό.

δ) Να προχωρήσουμε σε προεγγραφές για τις ηλικίες 16 – 18

ε) Να προχωρήσουμε σε προεγγραφές για Κύπριους και Βορειοηπειρώτες

Οι παραπάνω διαδικασίες εφαρμόστηκαν πιστά στις εκλογές της οργάνωσής μας το 2010, διαφύλαξαν τη διαδικασία εκλογής και ανέδειξαν με διαφάνεια και χωρίς καμία σκιά τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτές τις διαδικασίες ενδεχομένως να επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και ταυτόχρονα θα εγείρει σημαντικές απορίες και ερωτήματα.

Η σημερινή αυτή επιστολή αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση στον ανθυποψήφιό μου, Σάκη Ιωαννίδη, να προχωρήσουμε σε μια δέσμευση με ανοιχτές πόρτες και ενώπιον της βάσης της οργάνωσης μας, για την ορθή τήρηση των άνωθεν διαδικασιών.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Ασημακόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ