Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Εξελέγη ο Νέος Πάπας [ LIVE μετάδοση ]

UPDATE: Το όνομα του Νέου Πάπα.

Εξελέγη ο νέος Πάπας του Βατικανού.
Πρόκειται για τον Αργεντινό Καρδινάλιο Μπεργκόλιο που θα ονομαστεί Φραγκίσκος. Το Φραγκίσκος σημαίνει σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη. Η πρώτη φορά που έχουμε Πάπα από τη Λατινική Αμερική.

Εκατόν δέκα πέντε καρδινάλιοι συγκεντρώθηκαν χθες .......

12 Μαρτίου στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού για να εκλέξουν νέο Πάπα της Ρώμης. Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιόν ακριβώς θα κατονομάσουν τον 266ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας.

Μετά από έναν Πολωνό και έναν Γερμανό, πολλοί πιστεύουν πως έφτασε η στιγμή να εκλεγεί Ιταλός στη θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής. Άλλοι πάλι, πιστεύουν πως ήρθε η σειρά της Αφρικής ή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα ξεκάθαρα φαβορί του κονκλάβιου είναι 10. Τους 115 καρδιναλίους που μετέχουν στο κονκλάβιο έχουν χρίσει οι δυο τελευταίοι Ποντίφηκες. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος και ο Βενέδικτος ο 16ος.

Από τον Ιταλό 'Αντζελο Σκόλα ως τον Καναδό Μαρκ Ουελέτ, από τον Βραζιλιάνο Οντίλο Σέρερ ως τον Αυστριακό Γιόζεφ Σένμπορν και από τον Ούγγρο Πέτερ Έρντο και του Αμερικανούς Τίμοθι Ντόλαν και Σον Ο΄Μάλεϊ, όλοι έχουν εμφανείς ομοιότητες με τους μέντορές τους.

Είναι συντηρητικοί και διστακτικοί να δεσμευτούν σε κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες επιθυμούν οι πιστοί, ειδικά στη Δύση.



onair24

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.