Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Το τελικό σχέδιο Αθηνά για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με σημαντικές αλλαγές –όπως η θέσπιση μεταβατικότητας σε δέκα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που τελικά δεν θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη μέχρι να αποφοιτήσουν οι σημερινές φοιτητές τους- σε σχέση με την αρχική πρόταση που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την 1η Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την τελική πρόταση του υπουργείου για τις συγχωνεύσεις στα .........

πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας παρουσιάζουν σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα, «ΤΑ ΝΕΑ». Τα τμήματα που σύμφωνα με την αρχική πρόταση επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών του 2013 ήταν 386 (249 στα πανεπιστήμια και 137 στα ΤΕΙ), ενώ στην τελική πρόταση θα είναι κατά δύο λιγότερα, ήτοι 384 (250 στα πανεπιστήμια και 134 στα ΤΕΙ).

Οι αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση αφορούν βελτιώσεις ακαδημαϊκού χαρακτήρα και ιδίως βελτιώσεις που έγιναν με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων φοιτητών από πόλη σε πόλη –και συνεπώς των κοινωνικών επιπτώσεων της μεταρρύθμισης.

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικά ποια τμήματα διατηρούνται, ποια καταργούνται και ποια αποκτούν μεταβατικό χαρακτήρα

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.