Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Φιλιατρά: Τίμησαν την αιωνόβια γυναίκα στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Την αιωνόβια γυναίκα τίμησαν την παρασκευή το απόγευμα στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Μακρή είχε καλέσει φίλες και μέλη για να γιορτάσουν την μέρα της Γυναίκας.
Ανάμεσα τους και.......

η γιαγιά Κωνσταντίνα Νικολοπούλου που παρά τα 100 χρόνια ζωής που έκλεισε, έχει μια απίστευτη διαύγεια μυαλού αλλά είναι και γαμέτη ζωή ακόμα.

Καλωσορίζοντας τις γυναίκες η κ. Μακρή, είπε ότι με την ευκαιρία της επετείου τιμούμε με την εκατοντάχρονη γυναίκα. Την κ. Κωνσταντίνα, την γιαγιά Ρωξάνη η οποία είναι 101 χρονών, την Γιαγιά την Ντίνα που είναι στα 100 έτη.
Ζήτησε από κάποιες γυναίκες να πουν μια ιστορία από τα παλιά.
Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες οι οποίες όπως είπε έχουν φτάσει να ζουν με αντικαταθλιπτικά φάρμακα, και πρότεινε σαν θεραπεία την ανθρώπινη επικοινωνία, την βόλτα, και την αποφυγή όσο περισσότερο γίνεται του κλεισίματος στο σπίτι.

Η βραδιά έκλεισε με ιστορίες που αφηγήθηκαν οι γυναίκες από την παλιά εποχή. Η Γιαγιά Κωνσταντίνα μίλησε για τα σκληρά χρόνια που έζησε στο χωριό όταν γεννήθηκε και αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής των γυναικών της εποχής.
Όταν ρωτήθηκε για το πως βλέπει την σημερινή εποχή είπε ότι δεν της αρέσει γιατί κυριαρχεί το ψέμα και η ζήλια ανάμεσα στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.

Η κ. Αλεξάνδρα αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους και το τι έγινε τότε με τους Γερμανούς που απειλούσαν να κάψουν τα Φιλιατρά ενώ η Ελληνικής καταγωγής κ. Ιονίλα μίλησε για την καταγωγή της για την ζωή της με τον πρώτο σύζυγος της που ήταν Ρώσσος και τα παιδιά της.
Εξέφρασε το παράπονο της πως είναι δυνατόν ενώ η μητέρα της, ο πατέρας της, είναι Έλληνες, και εκείνη γεννήθηκε στην Ελλάδα για τους Ρώσσους είναι Ελληνίδα και για την Ελλάδα είναι Ουκρανή, ενώ η κ. Τούλα διηγήθηκε μια αληθινή ιστορία για την εποχή που όταν ένας νεαρός αγαπούσε μια κοπέλα την έκλεβαν.

Στο τέλος της βραδιάς όλες οι γυναίκες είπαν ότι πέρασαν πολύ όμορφα και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά να ξαναγιορτάσουν την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας.

Δείτε δυο Video που σας ετοιμάσαμε. Το πρώτο είναι από την Ένωση Φιλιατρινών γυναικών και το δεύτερο είναι η συνέντευξη της γιαγιάς Κωνσταντίνας που πήραμε στο σπίτι της καθώς δεν μπορούσε να πάει στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών για να παρευρεθεί.
Δυο πολύ τρυφερά Video που αξίζει να τα δείτε.



Και δείτε τώρα και το Video με την γιαγιά Ντίνα.