Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τέλος το επίδομα γάμου από τον Απρίλιο για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα

Μεγάλες μειώσεις της τάξης του 10% θα έχουν από τον Απρίλιο οι έγγαμοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς από την 1η Απριλίου σταματά η καταβολή του επιδόματος γάμου.

Η ανατροπή.......

με το επίδομα γάμου έρχεται ως συνέπεια της λήξης (στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Μάλιστα, ούτε οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα γάμου, το οποίο παύει να μετενεργεί, δηλαδή «εξαφανίζεται» αν δεν προβλέπεται σε τυχόν ατομική συμφωνία.
Σημειώνεται ότι το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 (με βάση τον Ν. 4093/12) επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», το υπουργείο Εργασίας φέρεται να έχει ετοιμάσει το σχέδιό του για το νέο μηχανισμό ορισμού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Η οριστική απόφαση για το πώς θα καθορίζεται στο εξής ο κατώτερος μισθός, θα ληφθεί μέχρι και το τέλος του Μαρτίου. Στο σχέδιο, που θα τεθεί σε ισχύ το 2017, προβλέπονται σημαντικές αλλαγές που ανατρέπουν τον τρόπο ορισμού του μισθού που ισχύει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.