Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Το ΣΔΟΕ ανοίγει… τα ταμεία της Αυτοδιοίκησης

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 154.000 ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Ψηφιακός δίσκος, στον οποίο περιέχονται 154.000 ονόματα αιρετών αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπαλλήλων Διευθύνσεων Συγκοινωνιών και Πολεοδομιών, που θήτευσαν σε δημοτικά αξιώματα και καίριες θέσεις από το 2003 μέχρι σήμερα, παραδόθηκε στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) από το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από εντολή για έλεγχο του «πόθεν έσχες» από τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίστα ονομάτων που καλείται........

- με ελάχιστο όμως προσωπικό- να κάνει «φύλλο και φτερό» το ΣΔΟΕ, επιδιώκοντας να εντοπίσει επίορκους αιρετούς και αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους (κυρίως προϊσταμένους), που καταχράστηκαν, λόγω της θέσης τους, δημόσιο χρήμα την τελευταία δεκαετία.

Όπως έγινε γνωστό, ο έλεγχος - που έχει ήδη ξεκινήσει - θα περιλαμβάνει πρώην και νυν δημάρχους, αντιδημάρχους οικονομικών υπηρεσιών, όλα τα μέλη των οικονομικών επιτροπών και των ταμείων των ΟΤΑ.

Επίσης, θα επεκταθεί σε όλους τους πρώην νομάρχες της χώρας που θήτευσαν από το 2003 έως το 2010, στα μέλη των οικονομικών επιτροπών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στα προεδρεία των αναπτυξιακών επιχειρήσεων, αλλά και σε πρώην και νυν περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και μέλη των οικονομικών επιτροπών.

Στην ουσία, θα αφορά όλα τα πρόσωπα που κατείχαν δημοτικά, νομαρχιακά και περιφερειακά αξιώματα σε τρεις αυτοδιοικητικές θητείες, δηλαδή από την περίοδο του «Καποδίστρια», όταν οι Δήμοι στην επικράτεια υπερέβαιναν τους 1.000, μέχρι τον «Καλλικράτη».

Ο φορολογικός και περιουσιακός έλεγχος θα περιλαμβάνει όλους τους προϊσταμένους σε Διευθύνσεις Συγκοινωνιών ή Πολεοδομιών που υπάγονται σε πρώην Νομαρχίες και σήμερα σε Δήμους.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.