Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Υπό ασφυκτικό κλοιό οι δημόσιες συμβάσεις των ΟΤΑ

Στις 2 Μαΐου, ξεκινά για τους ΟΤΑ η υποχρεωτική καταχώριση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων των στοιχείων που αφορούν σε δημόσιες συμβάσεις, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του, που κοινοποιεί στην ΚΕΔΕ και αυτή με τη σειρά της στους δήμους της χώρας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός (ΑΔΑ: ΒΕ2ΩΦ-ΤΧ) (κλίκ).

Στο Μητρώο, καταχωρούνται τα στοιχεία που αφορούν δημόσιες.......

συμβάσεις οι οποίες συνάπτονται γραπτώς, με ηλεκτρονικό τρόπο ή προφορικά, μεταξύ των φορέων του δημόσιου τομέα και τρίτων, με αντικείμενο την εκτέλεση έργων, την προμήθεια αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως διαδικασίας ανάθεσης, με προϋπολογισμό ύψους ίσου ή μεγαλύτερου των 1.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Τι καταχωρείται

Τα προς καταχώριση στοιχεία στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων είναι:

- τα πρωτογενή αιτήματα,

- τα εγκεκριμένα αιτήματα,

- οι διακηρύξεις ή προσκλήσεις,

- οι συμβάσεις,

- οι εντολές πληρωμής, και

- οι εντολές για ενταλματοποίηση.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο γ.γ. Σ. Κομνηνός, «η καταχώριση των ως άνω στοιχείων στο Μητρώο αποτελεί στοιχείο της κανονικότητας της δαπάνης».

Εγγραφή χρηστών στο Μητρώο

Ο γ.γ. Εμπορίου ζητεί από τους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες διενέργειας δημόσιων συμβάσεων προμήθειας αγαθών, παροχής υπηρεσιών και εκτέλεσης δημόσιων έργων και οι οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα πιστοποιημένους χρήστες στο Μητρώο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταχώριση στοιχείων, να μεριμνήσουν άμεσα για τον ορισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι -εκτός ΟΤΑ- για τα υπουργεία και τους υπόλοιπους υπόχρεους φορείς η διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων δημοσίων συμβάσεων ξεκίνησε από τις 4 Φεβρουαρίου.

Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.