Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ζήτησε παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Πύλο ο Καφαντάρης.

Σε χθεσινή συνάντηση τους στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε χθες Πέμπτη ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης όπου τον ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή των συμπολιτών του, την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής διοίκησης και την εξέλιξη όλων των αναπτυξιακών έργων χωρικής ευθύνης του Δήμου και όχι μόνο.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συνεχάρη το ..........

Δήμαρχο για τη συνέπεια και υπευθυνότητα που τον διακρίνει στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου και στις προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής, μέσα στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνει στους συμπολίτες του. Παράλληλα, του παρέδωσε πλήρη φάκελο με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Δήμαρχος θέλησε να τονίσει την ανάγκη άμεσης επίλυσης κάποιων θεμάτων ιδιαιτέρως. Η ανταπόκριση του Πρωθυπουργού ήταν άμεση. Ειδικότερα συζητήθηκε η δημιουργία παραρτήματος του ΕΚΑΒ στο Δήμο, καθώς λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας σημειώνεται υπερδιπλασιασμός του πληθυσμού στην περιοχή, κυρίως τους θερινούς μήνες αλλά και λόγω της μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο συγκεκριμένο αίτημα, καθώς η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών είναι μείζονος σημασίας και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη ζητώντας του να επιληφθεί προσωπικά του θέματος. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε επίσης ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη προκειμένου να του ζητήσει να επισπευτούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ που αφορά την ίδρυση των δυο πρώτων υποθαλάσσιων πάρκων της Ελλάδας, στον όρμο του Ναυαρίνου και τον κόλπο της Μεθώνης, τα οποία είχε ο ίδιος εξαγγείλει το καλοκαίρι και αποτελούν προσωπική του δέσμευση.

Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων όλου του Νομού Μεσσηνίας, ιδιαίτερα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών υλοποίησης του μεγάλου αναπτυξιακού οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, ευθύνης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών. Για το θέμα αυτό ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με το Υπουργείο δίνοντας τις σχετικές κατευθύνσεις ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των μεγάλων αυτών αναπτυξιακών έργων καθώς η κατασκευή ασφαλούς οδικού δικτύου αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το χρόνο που του διέθεσε, αναγνωρίζοντας δε το ιδιαίτερα βεβαρυμμένο πρόγραμμα του και του μετέφερε την ικανοποίηση όλων των συμπολιτών του καθώς καθημερινά αποδεικνύει εμπράκτως τη μεγάλη αγάπη και το αδιάψευστο ενδιαφέρον του για την ιδιαίτερη πατρίδα του. Επιπλέον, ο Δήμαρχος τόνισε την καθοριστική συμβολή του Πρωθυπουργού για την ένταξη στα τομεακά και άλλα προγράμματα των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποιούνται στο Δήμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.