Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Οκτώ χρόνια κάθειρξη, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση περιουσίας για τον Ακη

Επτά χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Προηγουμένως ..........

ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τη μέγιστη των ποινών (κάθειρξη 10 ετών) για τον Ακη Τσοχατζόπουλο καθώς όπως είπε στοιχειοθετείται δόλος εκ μέρους του.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδόθηκε και αντέτεινε στο «κατηγορώ» της δικαιοσύνης ότι το επίμαχο ακίνητο
αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η μεταγωγή του Ακη Τσοχατζόπουλου έγινε στις 9 το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στο κτίριο του Εφετείου, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ο πρώην υπουργός απέφυγε να κάνει οιαδήποτε δήλωση προσερχόμενος στο Εφετείο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την υπόθεση των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, κλήθηκε να λογοδοτήσει για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του περιελάμβανε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν: Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

BEST TV

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.