Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Τρίτη και… καταϊδρωμένη η Μεσσηνία στις εξαγωγές
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως προέκυψε από τη διημερίδα «Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα» στην Costa Navarino


Τα μεσσηνιακά προϊόντα βρίσκονται στην ατζέντα μεγάλων .........

ξένων αγοραστών, όπως προέκυψε μετά από 240 επιχειρηματικές συναντήσεις στη διημερίδα, με θέμα «Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα», που διοργάνωσαν τα Ιδρύματα «Καπετάν Βασίλης» και «Γ. & Β. Καρέλια» στην Costa Navarino.

Ωστόσο, η Αργολίδα συνεισφέρει το 53% των εξαγωγών της Περιφέρειας, ακολουθεί ο Νομός Κορινθίας με 25% και ο Νομός Μεσσηνίας με 19%, που αφορά «βιομηχανικά προϊόντα διατροφής» και «λίπη & λάδια ζωικά ή φυτικά».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΦΡΑΓΜΟ στη σύγχυση για τις αρμοδιότητες και τη νομιμότητα στο Λιμάνι της Καλαμάτας βάζουν δύο έγγραφα του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
- Με την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ασκεί νομίμως όλες τις αρμοδιότητες (παραχωρήσεις χώρων, ενοικιάσεις κλπ.).
- Η απογραφή των ακινήτων της χερσαίας ζώνης πρέπει να γίνει με όλα τα νόμιμα μέσα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ξεφάντωμα κόντρα στην κρίση και την εξαθλίωση με δεκάδες εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας και της «Φάρις».
• ΕΦΙΑΛΤΗΣ η ανεργία με το δείκτη να «χτυπά» το 30% μέσα στο χρόνο, ενώ το Δ΄ Τρίμηνο του 2012 άγγιξε το 26% επίσημα καταγεγραμμένη από την ΕΛΣΤΑΤ.
• ΣΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΗ χθες η Νάντια Γιαννακοπούλου στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πίσω της «μεγάλα ονόματα». Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρώτος σε ψήφους στο πρόσφατο Συνέδριο.
• ΗΜΕΡΙΔΑ για τη συκοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία σήμερα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το πρόβλημα των σκουπιδιών από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας. «Η Ελλάδα των αποβλήτων» είναι ο τίτλος άρθρο του Κ. Αποστολόπουλου.
• ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΞΕΣΠΑΣΜΑ από τη Μαρία Τούμπουρου, αδελφή του αείμνηστου Μιχάλη.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.