Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Γαργαλιάνοι: Εδωσαν 10 λεπτά από τον χρόνο τους για την τράπεζα αίματος. [ Φωτό + Video ]

Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων που υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια στο νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη από κλιμάκιο του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) αποτελούμενο από τον αιματολόγο του νοσοκομείου κ. Σταύρο Χυδεριώτη, την προϊσταμένη της αιμοδοσίας Δήμητρα Νικολοπούλου και την Νοσηλεύτρια Μαρία Καπράλου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εθελοντική αιμοδοσία είχε........

οριστεί για σήμερα Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή και όπως δήλωσε στην κάμερα του Φιλιατρά News o Αιματολόγος του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και αυτή την φορά θα πάνε πολύ καλά σε ότι αφορά την συλλογή ασκών αίματος όπως και τις προηγούμενες φορές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι ασκοί που συλλέχθηκαν ήταν περίπου 10 και ο αριθμός τους αναμενόταν να αυξηθεί όσο περνούσε η ώρα που θα πλησίαζε η λήξη της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελικός αριθμός σκών που συγγεντρώθηκε ανέρχεται στους 15 καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που για άλλους λόγους δεν μπορούσαν να δώσουν αίμα.

Ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Στάθης Ανδρινόπουλος μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News είπε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Γαργαλιάνων με την δημιουργία τράπεζας αίματος και η οποία συνεχίζεται και τώρα, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της για όσους συνδημότες τους το έχουν ανάγκη.

Την ικανοποίηση του για την μέχρι εκείνη την ώρα ανταπόκριση των πολιτών εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων Ανδρέας Μαθιουδάκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών όπου έγινε μεγάλη κινητοποίηση ενημέρωσης με αφίσες καταχώρηση στον τύπο, προσωπική ενημέρωση κλπ προκειμένου η τράπεζα αίματος Γαργαλιάνων να ενισχυθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Μαθιουδάκη το ενδιαφέρον που εξέφρασαν οι νέοι των Γαργαλιάνων είναι μεγάλο και αναμένεται να εκφραστεί με την προσέλευση τους για την Εθελοντική αιμοδοσία.

Από την πλευρά των πολιτών ο κ. Χρήστος Αθανασόπουλος, δήλωσε ότι είναι εδώ και μερικά χρόνια Εθελοντής Αιμοδότης, ευχαρίστησε το κλιμάκιο του Νοσοκομείου για την παρουσία του στην πόλη και παρακίνησε και τους υπόλοιπους συμπολίτες του να ενεργοποιηθούν προκειμένου η τράπεζα αίματος της πόλης να μεγαλώσει.






2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) ?
    ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πρώην Διαχειριστής31 Μαρτίου 2013 στις 8:10 μ.μ.

      Να σου απαντήσω εγώ γιατί το έγραψα Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας)
      Γιατί πολύ απλά ο Οργανισμός με την Επωνυμία ΓΕΚΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Κ.Υ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ έχει καταργηθεί.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ τώρα πια τέτοιος οργανισμός.

      Η Επωνυμία του Νέοθυ Οργανισμού είναι ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και ασφαλώς εννοεί της Καλαμάτας.
      Το εδώ Νοσοκομείο πάρτο σαν παράρτημα... σαν υπομονάδα... κάπως ετσι.
      Πάντως φορέας ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Δεν υπάρχει πια.
      Εβαλα σε παρένθεση το Κυπάρισσίας μόνο και μόνο για διευκρίνηση.

      Διαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.