Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα της υπερβολής και του...σουτιέν!!!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Πόσο ν΄αντέξει άραγε ακόμη αυτός ο λαός με όσα ζει μέσα σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων, καθημερινότητας και κουλτούρας που τον επηρεάζουν και τον γαλουχούν;

Η ενημέρωση είναι γνωστό πως διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στο "πέρασμα" μηνυμάτων, θέσεων, τρόπου ζωής, κατανάλωσης, παιδείας και διεκδικήσεων.
Πέραν του ........

έντυπου τύπου που διαχρονικά κρατά κατά κάποιον τρόπο ένα καλό επίπεδο, άσχετα των εμφανών γραμμών και περάσματος πολιτικών θέσεων και προσώπων, υπάρχει το διαδίκτυο όπου γίνεται κοινώς της "τρελής" και υπάρχει και η τηλεόραση!!!

Ανοίγοντας τους δέκτες μας, οι ανυποψίαστοι πολίτες, μελλοντικά θύματα πλύσης εγκεφάλου, παρακολουθούμε τους...παντογνώστες προσκεκλημένους, τους αψιμαχούντες καλεσμένους, τους τρομολάγνους παρουσιαστές , τους δήθεν αγανακτισμένους πολιτικούς και τους δήθεν στενοχωρημένους για την κατάντια μας δημοσιογράφους!
Η οικονομική κρίση διόγκωσε όλη την παθογένεια στην οποία είχαμε παραδοθεί όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο έχει υποβαθμιστεί σήμερα η ποιότητα ζωής μας, την αποδεικνύει εκτός των άλλων και ο κατήφορος της Ελληνικής τηλεόρασης!
Μετά τις αηδίες του δήθεν lifestyle όπου προπαγανδίζουν ολημερίς τα κανάλια, αναδεικνύοντας ως καθοδηγητές μας και ειδήμονες, αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, μετά την πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων για τη δήθεν ευδαιμονία που πρέπει να συντηρήσουμε και...αλίμονο που τη χάσαμε, περάσαμε φίλοι μου στην εποχή του.....σουτιέν!!!!!!!!!!!!!!!

Ολημερίς ακούμε πόσο απαραίτητο μας είναι το συγκεκριμένο.... σουτιέν...!!!!! και πόσο δυστυχισμένοι θα είμαστε αν δεν το αποκτήσουμε!
Αλίμονο που έχουμε φτάσει! Θα πατήσει κάποιος φρένο στην κατηφόρα μας επιτέλους;
Μαθαίνουμε ακόμη και για τις....κάλτσες του Μπερλουσκόνι, για τις πλαστικές των διασήμων, για τη φιλανθρωπική δράση της Αντζελίνας Τζολί, για το φιλί του Ομπάμα, για τα συμβόλαια παικτών ακόμη και της 3ης κατηγορίας ποδοσφαίρου,αντισφαίρισης, βόλλευ κλπ της Ιταλίας, Αγγλίας, Γερμανίας , Ισπανίας και εκτός Ευρώπης ακόμη και δεν αναρωτιόμαστε !!!
Με μας ποιός ασχολείται; Μιλούν οι ξένοι για τους Έλληνες; Για τα θετικά μας στοιχεία, τους επιφανείς μας ανθρώπους, τους καλλιτέχνες μας, τον τρόπο ψυχαγωγίας και διασκέδασής μας, τον αθλητισμό μας κλπ...;
Κανείς φίλοι μου να το ξέρετε.Πέραν της Ελλάδος....άκρα του τάφου σιωπή!!!!

Ίσως ακουστεί μονάχα καμιά κουβεντούλα για το ότι δεν θα τα καταφέρουμε, για τα Ελληνικά πολιτικά σκάνδαλα κλπ
Μόνο αυτά! Μόνο μερικά λόγια συνήθως αρνητικά!
Επιτέλους ας ανοίξουμε τα μάτια μας κι ας ασχοληθούμε με μας, με τη δική μας αλήθεια και πραγματικότητα!
Ας αναζητήσουμε τις δικές μας ειδήσεις και γεγονότα και ας αφήσουμε αυτήν την τραγωδία της υπερβολής για ενημέρωση θεμάτων που μας είναι παγερά αδιάφορα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.