Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο!

Με ευλάβεια και λαμπρότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν και τιμούν σήμερα και αύριο τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο.

Οι θρησκευτικές ......

τελετές ξεκινούν σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος. Νωρίτερα, στις 6μμ, από τον επιχώριο Μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο και το δημοτικό και τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών θα γίνει η υποδοχή των προσκεκλημένων ΜητροπολιτώνΧαλκίδος Χρυσοστόμου και Κορίνθου Διονυσίου, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και θα ψαλλεί δέηση. Ακολούθως η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό όπου θα γίνει η Απόλυση.

Για μια ακόμη χρονιά, δεν θα παρατεθεί γεύμα στους επισήμους προσκεκλημένους, αλλά, μετά την Απόλυση, θα δοθεί δεξίωση προς όλους, επισήμους και πολίτες, στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών. Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και Φιλιατρινοί από την Αθήνα, επισκέπτονται την πόλη για τις θρησκευτικές τελετές, για να ανάψουν ένα κερί ζητώντας τη Χάρη και τη Βοήθεια του Αγίου Χαραλάμπους.

Παράλληλα, στα Φιλιατρά λειτουργεί από τις προηγούμενες μέρες εμποροπανήγυρη όπου οι επισκέπτες κάνουν τα ψώνια τους σε χαμηλές τιμές, ενώ δεν παραλείπουν να απολαύσουν ένα μεζέ κι ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί στα σουβλατζίδικα που λειτουργούν.
Βεβαίως, οι καφετέριες και οι ταβέρνες - εστιατόρια των Φιλιατρών προσφέρονται για χαλάρωση με καφέ ή φαγητό, ενώ τα μπαράκια έχουν ετοιμάσειevents για το διήμερο!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο το γεροντικο:
    ξεκινησε καποιος με μνησικακια να κανη κακο σε καποιον που τον αδικησε. Πριν ξεκινησει εκανε την προσευχη του. Τα εφερε ο Θεος ετσι, επειδη εκανε προσευχη, να μην κανη κακο στον αδικησαντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα δειξει το ερ1 αυριο; θα μεταδωσει το ραδιοφωνο των φουληδων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ώρα 4.30 κυριακη μεσσημερι ενημέρωση?????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.