Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αντιδράσεις ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση

Την αντίθεσή τους στη σύνδεση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού με τη μισθολογική του εξέλιξη, εξέφρασαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά τη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και με αντικείμενο το προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα, για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, οι καθηγητές είναι αντίθετοι και ........

με την πρακτική των ποσοστώσεων στις προαγωγές των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και στη μισθολογική καθήλωση για μεγάλο μέρος του κλάδου. Επίσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους και για τη διετή παραμονή στον ίδιο βαθμό των εκπαιδευτικών που θα κριθούν ανεπαρκείς, κάτι που θεωρούν ότι αποτελεί ποινή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ «καμία επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι ο εκπαιδευτικός που έχει προβλήματα επάρκειας στο γνωστικό αντικείμενο βελτιώνεται με την περικοπή του μισθού του».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ιι καθηγητές δήλωσαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι ο κλάδος δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει σε ένα σχέδιο «μισθολογικής καθήλωσης, καλυμμένο με το μανδύα της αξιολόγησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.