Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αγροτικό πετρέλαιο: Την επόεμνη εβδομάδα η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου η επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος θα πληρωθεί στους παραγωγούς στις αρχές Μαρτίου.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ......

Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας την Παρασκευή (22/2) το πρωί τον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όντως τα 80 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης του ΕΦΚ θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το Σεπτέμβριο να δοθούν άλλα 80 εκατ. ευρώ. «Πρέπει να βρούμε μονιμότερη λύση στο πετρέλαιο» αναγνώρισε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Σεπτέμβριο θα περισσέψουν χρήματα για να δώσουμε στους αγρότες» τόνισε.

Όσον αφορά το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος ανέφερε ότι επίσης θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες χωρίς ωστόσο να ορίζει χρονικά την πληρωμή
Παράλληλα ανέφερε: «Πρέπει πραγματικά να βρούμε τρόπο να δώσουμε τα χρήματα σε αυτόν που καλλιεργεί». Προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό από 1ης Ιανουαρίου 2014 θα τηρούνται λογιστικά στοιχεία για τους αγρότες. «Θα τους δοθεί κάρτα για το τι επιστροφή να πάρουν στο πετρέλαιο και τις επιδοτήσεις τους», συμπλήρωσε.'

Αγροτύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.