Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Κομμένη η ξεδιάντροπη πλάκα με το καράβι...

Για το απίστευτο και απύθμενο θράσος των πολιτικών, δε χρειάζεται κανείς να πει και πολλά, επειδή είναι σε όλους γνωστό και διαρκές κατά τη Μεταπολίτευση. Και είναι αυτό ακριβώς που οι πολίτες, ναι αυτοί οι εξαθλιωμένοι αλλά περήφανοι Έλληνες, καταδίκασαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2012.
Το απίστευτο και .......

απύθμενο θράσος, όμως, όπως και η προκλητική υποκρισία, η ψευτιά και ο εμπαιγμός, φαίνεται πως ακόμη «γοητεύουν» τους πολιτικούς και συνεχίζουν τα γνωστά τους τροπάρια, λέγοντας ασύστολα ψεύδη στον κόσμο. Στον κόσμο που- ευτυχώς για τους ίδιους τους πολίτες και δυστυχώς για τους πολιτικούς- δεν τρώει πια κουτόχορτο, ούτε και οι Έλληνες είναι λαός λωτοφάγων!

Μπορεί, ως ένα βαθμό, ελάχιστο, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, άγχους, απόγνωσης που αισθάνονται οι πολίτες, βιώνοντας την εξαθλίωση στην καθημερινή τους ζωή, μια κάποια αχτίδα φωτός και αισιοδοξίας να αποτελεί ένα βάλσαμο στην ψυχή τους, ωστόσο όταν αυτά επιχειρείται να «σερβιριστούν» με ασύστολα ψεύδη και όχι με καθαρές κουβέντες, αληθινά και ειλικρινή λόγια, τότε η απόγνωση μετατρέπεται σε οργή! Λαϊκή οργή που όταν εκραγεί - δεν έχει εκραγεί ακόμα, παρά τις αντιδράσεις για τη φοροεπιδρομή, τα βάρβαρα χαράτσια, τις ληστρικές περικοπές εισοδημάτων των τελευταίων ετών και δη της τρικομματικής συγκυβέρνησης -, δε θα αφήσει τίποτα όρθιο!

Δε φτάνει, δηλαδή, που έχει ανατραπεί (και καταστραφεί) η ζωή εκατομμυρίων πολιτών, έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπειά τους και έχει διασυρθεί - από τους πολιτικούς - διεθνώς η χώρα, οι πολιτικοί, ακόμη και τώρα, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν και να λένε ψέματα.
Παράλληλα, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, με τις σκληρές αποφάσεις και τις ανάλγητες πολιτικές τους, εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες.
«Νομίζω ότι έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι.», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την υποδοχή του από τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο στις 28 Αυγούστου 2012. «Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψει το καράβι.», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup στις 23 Ιανουαρίου 2013.
«.το καράβι σώζεται.», σημείωσε πριν από τρεις μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Για ποιο καράβι μιλάνε; Για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία που, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 3,03 εκατομμύρια άτομα (27,7%) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας [σ.σ. τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Έρευνα Εισοδήματος 2010 (εισοδήματα 2009) που πραγματοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, οπότε καταλαβαίνετε ότι ο πραγματικός αριθμός σήμερα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος];

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3%. Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων (27,7%) στην Ε.Ε. των 27 χωρών, μετά τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Πολωνία.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012. Δηλαδή, από 1/1/2009 έως 23/08/2012 οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν σε 3.124. Η πραγματική ανεργία το 2013, όπως εκτιμάται από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, θα ξεπεράσει το 34%, ποσοστό που μας γυρίζει πίσω στα επίπεδα του 1960, όταν οι Έλληνες έφευγαν μετανάστες.
Κομμένη, λοιπόν, η ξεδιάντροπη πλάκα με το καράβι! Τιτανικό καταντήσανε την κοινωνία και τη χώρα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

1 σχόλιο:

  1. Η αρθρογραφία του κυρίου Γιαννόπουλου στο Θάρρος είναι πάντα καίρια και αιχμηρή και εκφράζει το λαό. Δεν είναι άνθρωπος της διαπλοκής κ της εξουσίας αλλά μάχιμος και καθαρός δημοσιογράφος. Πολλά μπράβο για τη δουλειά που κάνει και είναι μαζί με το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.