Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: Βάζει ΔΕΗ και ΟΤΕ να πληρώσουν τέλη κατάληψης χώρων

Μειώνει κατά μέσο όρο 20% στους επαγγελματίες της πόλης τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, αλλά (τραπεζοκαθίσματα κ.α.) και από περίπτερα, προκειμένου να βοηθηθούν οι επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές προκλήσεις της εποχής.

Ωστόσο, βάζει στο στόχαστρό του δύο ΔΕΚΟ, τη........

ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, και τις εντάσσει σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν τέλη.

Ο λόγος για το Δήμο Πατρέων, τον πρώτο ίσως δήμο της χώρας, που καλεί τις δύο ΔΕΚΟ να πληρώσουν τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων από κολώνες -πλην αμιγώς ηλεκτροφωτισμού-, καφάο, μετασχηματιστές, τηλεφωνικούς θαλάμους και διέλευση υπογείων γραμμών και δικτύων από δημοτικούς χώρους.

«Δημιουργείται ένα νέο έσοδο για το δήμο προερχόμενο όχι από τους πολίτες και τους επαγγελματίες που δεν έχουν, αλλά από εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν, που εισπράττουν από τους δημότες και πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Προχωρήσαμε σε αυτό το σχεδιασμό αντιλαμβανόμενοι ότι δεν είναι δυνατόν να εξαντλούνται οι δημότες και να καλούνται να πληρώνουν συνεχώς νέα χαράτσια, αλλά πρέπει τα βάρη να μοιραστούν και να αναλάβουν όλοι οι χρήστες στο μερίδιο που τους αναλογεί», δήλωσε σχετικό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πατρέων Παναγιώτης Βαφέας.

Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.