Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη Αλευρά στην Τριφυλία μετα την χαλαζόπτωση της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου

Την περιοχή της Τριφυλίας, που επλήγη από την έντονη χαλαζόπτωση της 7ης-2-2013, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργιο Μπακούρο, τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλία Αγγελόπουλο, την προϊσταμένη Τμήματος Εκτιμήσεων ΕΛΓΑ - ΠΣΕΑ Σοφία Βαρδάκα, τον .......

επόπτη του ΕΛΓΑ Μανώλη Ηλιόπουλο και τον Δ/ντή Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντ. Παρασκευόπουλο.

Εκεί, ο κ. Αλευράς μίλησε με παραγωγούς της περιοχής και διαπίστωσε ο ίδιος τη μεγάλη καταστροφή που έχουν υποστεί οι υπαίθριες και οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, αφού από το μεγάλο και δυνατό χαλάζι τρύπησαν τα νάιλον και τα διάφανα τζάμια των θερμοκηπίων. Τόνισε ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, γι’ αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να παρέμβει και να πάρει μέτρα.

Δήλωσε δε πως θεωρεί άδικο τον Κανονισμό των ΠΣΕΑ που προβλέπει ότι για να δοθεί αποζημίωση, η ζημιά πρέπει να υπερβαίνει το 30% του συνολικού κόστους εγκατάστασης και ανέφερε ότι θα υποβληθεί υπόμνημα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας, έτσι ώστε να αλλάξει ο Κανονισμός αυτός.

9 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΤΙΔΙΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΕΣ (ΑΓΡΟΤΕΣ) ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΠΟΖΙΜΙΟΣΗ? ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗΤΕΡΗ?ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ!!ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!!ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΗΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟΖΙΜΙΟΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΒΕΝΗ!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΑΤΑΛΙΨΗ!!ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΝΒΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΖΙΜΙΟΣΗ!!ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΙΕΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΧΡΕΟΜΕΝΟΙ(ΑΓΡΟΤΕΣ) ΕΞΑΛΟΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΦΤΩΧΟΙ ΕΙΝΑΙ!!!ΑΣ ΜΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΡΣΟΚΟΜΟΔΙΑ!! ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΛΗΡΟΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ! ΚΑΙ ΣΥ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΟΝΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΧ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟΖΗΜΙΟΝΕΣΑΙ. ΔΕ ΠΛΗΡΟΝΕΙ ΚΑΝΑΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΟΠΟΣ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai oi epixiriseis plironoun asfalish ma den pernoun fragko!!!eides kanenan na apozimionei to i.k.a. h to tebe?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φιλε δεν εννοει ικα τεβε η ογα ο 3:55 αλλα ασφαλιστικη καλυψη ελγα. σα να πληρωνεις εσυ εθνικη για το αυτοκινητο σου η το σπιτι σου

      Διαγραφή
  4. αν παθει ατυχημα καποιος στη δουλεια του που ειναι στο ικα δεν παιρνει τιποτα???λεω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και μενα μου εκανε ζημια, στ αμαξι μου, γυριζα απο τη δουλεια.
    απο που θα παρω αποζημωση; απο που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΚΤΙ ΑΣΦΑΛΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΟΝΕΣΕ

      Διαγραφή
    2. καντε και σεις μικτη ασφαλεια για τις καλιεργειες σας κι αφηστε μας να πηγαινουμε στη δουλεια μας.
      Αμα σας κοψουν το δρομο την ωρα πρεπει να κοψετε την ντοματα η τ αγγουρι, θα σας αρεσει;

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟΚΟΣ! ΠΡΩΤΟΝ ΔΕ ΣΟΥ ΕΚΟΨΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΛΓΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΑΓΡΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000EURO ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. ΑΝ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ! ΤΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ? ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ!

      Διαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.