Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Στα 1.950 ευρώ η ανώτατη σύνταξη των πρώην βουλευτών διευκρινίζει η Ένωσή τους

Επίθεση στα μέσα ενημέρωσης εξαπέλυσε η Ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για γενικευμένο διασυρμό και συστηματική συκοφαντία των βουλευτών από μερίδα του Τύπου για το θέμα των βουλευτικών συντάξεων.
Η Ένωση διευκρινίζει .....

ότι η πλήρης βουλευτική σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή, ανέρχεται σε 1.950 ευρώ.

«Η με κακότητα συνεχιζόμενη επίθεση των βουλευτών (τέως και νυν, αδιακρίτως), από ορισμένα όργανα του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, έχει πάρει πλέον τη μορφή γενικευμένου διασυρμού και της συστηματικής συκοφαντίας», τονίζει το δ.σ. της Ένωσης, επισημαίνοντας πως «ο άδικος και προκλητικός τρόπος ταπείνωσης του συνόλου των τέως βουλευτών με εργαλείο τον εντυπωσιασμό (δια της υπερβολής) δεν τραυματίζει μόνον τα πρόσωπα που διακόνισαν με εντιμότητα και πατριωτική ευθύνη επί δεκαετίες τον Λαό και τον Τόπο, αλλά κυρίως αμαυρώνει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα».

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι έχει να κάνει με το τους τέως βουλευτές οι οποίοι έχουν νόμιμο δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους, η Ένωση σημειώνει ότι οι συντάξεις μειώθηκαν απ΄ αρχής της κρίσης μέχρι σήμερα συνολικά στο 50,4% του αρχικού ύψους τους και το υπόλοιπο ποσό που λαμβάνουν φορολογείται κατά την ισχύουσα κλίμακα.

Η δε πλήρης σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή (δηλαδή η οροφή της σύνταξης) ανέρχεται σήμερα σε 1.950 ευρώ, διευκρινίζει η Ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Eklogika.gr

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.