Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Καζάνι που βράζει η Τριφυλία. Ζητούν εξαίρεση της ΔΟΥ Κυπαρισσίας. [ VIDEO ]

Απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα των φορέων της Τριφυλίας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες δηλώνει ότι θα είναι παρών ο κ. Δήμαρχος πάρθηκε χθες το απόγευμα στο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε με αφορμή το κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Η κατάσταση μοιάζει........

με καζάνι που βράζει και φορείς της πόλης είναι αγανακτισμένοι με την όλη κατάσταση και η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θυελλώδης ειδικά προς το τέλος της καθώς πολίτες και φορείς κατηγόρησαν την δημοτική αρχή ότι επί των ημερών της έκλεισαν τα πάντα και ζητούσαν επίμονα να ληφθεί απόφαση δράσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συζήτηση στο χθεσινό συμβούλιο ξεκίνησε σε κλίμα εξαιρετικά φορτισμένο.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν θεσμικά για την αποτροπή κλεισίματος της ΔΟΥ.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Προϊστάμενος της ΔΟΥ Κυπαρισσίας κ. Γιάννης Κατσαργύρης είπε ότι ακόμα και αυτά τα ΚΕΦ που θα μείνουν πίσω (όπου έχουν οριστεί να γίνουν) δεν θα προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια στους πολίτες καθώς δεν θα έχει ούτε καν υπολογιστή, πόσο μάλλον online σύστημα.

Στην ουσία θα παραλαμβάνει έντυπα αιτήσεις κλπ και θα τα ταχυδρομεί στην Καλαμάτα και απο εκεί και μετά όποτε έρθει το χαρτί....

Η Υπάλληλος της ΔΟΥ και Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Πανουσιοπούλου αναρωτήθηκε αν οι υπάλληλοι είναι πιόνια.

Αναφέρθηκε στα οικονομικά μεγέθη της ΔΟΥ Κυπαρισσίας σε σύγκριση με την ΔΟΥ Αμαλιάδας η οποία τελικώς εξαιρέθηκε και παραμένει εν λειτουργία.

Αναφέρθηκε στην χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την Αμαλιάδα με τον Πύργο που είναι μόλις 15 χιλιόμετρα σε σχέση με την Τριφυλία η οποία απέχει απο την έδρα του νομού 80 χιλιόμετρα και αναρωτήθηκε αν είναι μόνο τα έσοδα που απασχολούν αυτούς που κυβερνούν.

Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Επικεφαλής της μείζχονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος ο οποίο με πολύ σκληρή γλώσσα για τους κυβερνώντες.

Είπε ότι για την Τρόϊκα δεν είμαστε τίποτα. και κανέναν δσεν πειράζει αν ο φορολογούμενος θα πάει 50 ή 100 χιλιόμετρα.

Κοροϊδεύουν οι Αλήτες απο ολα τα χρώματα που κυβερνιούν και κυβέρνησαν είπε χαρακτηριστικά, φέρνοντας την χώρα μας εδώ που την έφεραν.

Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαράντος Κουκούμης εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση της τρόϊκας και του ΔΝΤ και είπε ότι αυτά είναι αποτελέσματα των κυβερνήσεων του Καπιτελισμού.

Δεν τον αιφνιδίασε η εξέλιξη με το κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας καθώς τα είχαν επισημάνει στις ομιλίες τους τις επερχόμενες εξελίξεις.

Η Συζήτηση συνεχίστηκε με τους φορείς της κυπαρισσίας με πρώτο τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Αξίζει να σημειώσουμε ένα τμήμα της ομιλίας του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ζαχαρία Καννελόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδευμένη ιστορία καθώς βαδίσζουμε σε ενα σχέδιο που έχει γίνει εδώ και χρόνια και αναφέρθηκε στη οικονομική κρίση που ξεκίνησε από την Αμερική με την κατάρρευση της μεγαλύτερης τράπεζας Lehman Brothers.

Πρόκειται είπε για ένα σχέδιο για να υπάρξει στον πλανήτη μια παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο το είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπαδρέου.
We need a Globo Goverment. Globo Finacial Goverment, and we need it Fast. που σημαίνει: Έχουμε ανάγκη από μια παγκόσμια κυβέρνηση. Μια παγκόσμια κυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών ο Μπάμπης Καλογερόπουλος δήλωσε παρών στις αντιδράσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απαιτείται συλλογική δράση με καθημερινό αγώνα χωρίς κροκοδείλια δάκρυα. Είναι ανάγκη να διατηρήσουμε σαν κοινωνία την δική μας αξιοπρέπεια και με την επιτροπή αγώνα να κοιτάξουμε όλα τα προβλήματα και ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Φωτό Φίλου



3 σχόλια:

  1. μπενος παυλοπουλος κακλαμανης ραγκουσης δρακος...
    οι εμπνευστες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ !!
    μυαλα του κερατα..
    διαλυσανε την περιφερεια οι φουστηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έμαθε ο Σόιμπλε οτι έγινε Συμβούλιο για την ΔΟΥ Κυπαρισσίας και θορυβήθηκε τόσο πολύ που ζήτησε συνάντηση με τους αρμοδίους του Δήμου.
    Τι παραμυθιάζετε τον κόσμο κυριοι αφού το μυαλό σας το έχετε στην μικροπολιτική και σην παρτούλα σας.
    Αλήθεια οι Τριφύλιοι Φιλιατρινοί και Γαργαλιανιώτες τι λένε καλά να πάθετε γιατί όταν έδιωχναν τις εφορίες τους οι Κυπαρίσσιοι έτριβαν τα χέρια τους λες και η Κυπαρισσία θα γινόταν το κέντρο της γης.
    Καληνύχτα και άντε τώρα να καταργηθεί της Καλαμάτας η Εφορία και να πηγαίνουμε στην Τρίπολη και μετά στις Βρυξέλες.
    Τι να κάνουμε πάλεψε ο Κόλλιας πάλεψε ξενύχτησε αλλά δεν τα κατάφερε ο άνθρωπος ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ.ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Κ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΑΜΑΝΕ ΟΛΑ Κ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ.ΕΜΠΑΘΕΙΑ Κ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ.ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΑ.ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.