Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Συνδέστε την τηλεόραση με το PC

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Με απλό τρόπο μπορείτε πλεον να βλέπετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τα βίντεο και τα παιχνίδια του υπολογιστή σας σε μεγαλύτερη οθόνη για μεγαλύτερη άνεση και απόλαυση.
Ο υπολογιστής .........

Συνδέστε το PC με την τηλεόραση
προσφέρει τον πιο ευέλικτο τρόπο αναπαραγωγής βίντεο. Μπορεί να παίζει cd, dvd, blue-ray και διάφορα αρχεία η βίντεο από το διαδίκτυο. Σχεδόν όλοι οι υπολογιστές έχουν τη δυνατότητα να εξαγάγουν βίντεο, αλλά οι συνδέσεις που χρησιμοποιούνται μπορεί να μπερδεύουν πολλούς ανθρώπους. Οι γραμμές που ακολουθούν θα σας αναλύσουν όλες τις διαφορετικές επιλογες εξόδου από PC προς TV και τα διαφορετικά πλεονεκτήματα τους.

VGA
Η VGA είναι μια παλιά έξοδος βίντεο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1987 και έγινε πρότυπο εξόδου βίντεο υπολογιστή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. θα βρείτε ακόμα συνδέσεις VGA σε πολλούς υπολογιστές desktop και σε πολλές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Οι τηλεοράσεις μερικές φορές αναφέρονται στο VGA ως «είσοδος PC»
Έχει την ικανότητα να εμφανίζει αναλύσεις μέχρι 2048χ1536 pixels και η ποιότητα εξαρτάται σημαντικά από το σήμα εξόδου, την ποιότητα και το μήκος καλωδίου. Η VGA έξοδος από τον υπολογιστή σας συχνά απαιτεί να ενεργοποιήσετε μια πρόσθετη οθόνη, χρησιμοποιώντας στα windows τις ιδιότητες της οθόνης. Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές περιλαμβάνουν ένα κουμπί η πλήκτρο στο πληκτρολόγιο που ενεργοποιεί την VGA λειτουργία η την απενεργοποιεί.

DVI
Δημιουργήθηκαν το 1999 οπότε και η έξοδος DVI αντικατέστησε ως έξοδο βίντεο τη VGA. Δημιουργήθηκε για τη μεταφορά ψηφιακών σημάτων, αλλά είχε επίσης και τη δυνατότητα να χειριστεί αναλογικά σήματα. Η DVI εξακολουθεί να συναντάται πολύ συχνά σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά δεν είναι τόσο κοινή στους φορητούς υπολογιστές. Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, τείνουν να προσφέρουν μόνο μια είσοδο VGA, αντί μιας VGA και μιας DVI. Υποστηρίζει έξοδο 1080ρ και λειτουργεί συνήθως ως σύνδεση plug-and-play, οπότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να συνδέσετε το ένα άκρο του καλωδίου DVI στον υπολογιστή σας και το άλλο στην τηλεόραση σας.

HDMI
Εάν έχετε μια υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση και ένα επιτραπέζιο η φορητό υπολογιστή, τότε κατά 90% έχετε έξοδο HDMI. Η HDMI είναι μια ψηφιακή σύνδεση που μπορεί να χειριστεί αναλύσεις μέχρι 1920χ1200 pixels η μέχρι και 2560χ1600 pixels (με τις εκδόσεις 1.3 και μεταγενέστερες). Είναι μια λύση plug-and-play, αφού ο υπολογιστής σας θα εντοπίσει αυτόματα και θα διαμορφώσει οποιαδήποτε οθόνη συνδεδεμένη μέσω HDMI.

Displayport
Αυτή η ψηφιακή σύνδεση βίντεο θεωρήθηκε το 2006 ως ο αντικαταστάτης της DVI. Σε αντίθεση με την HDMI η displayport, χτίσθηκε αναλογικά με τους υπολογιστές. Μπορεί να εξαγάγετε ανάλυση έως 3840χ2160 pixels και έχει την ασυνήθιστη ικανότητα να συνδέεται με πολλαπλές οθόνες από μια έξοδο. Οι AMD κάρτες γραφικών περιλαμβάνουν συχνά displayports και η AppleMac-Books βασίζονται σε αυτές. Είναι σπάνια σε τηλεοράσεις, άρα θα χρειαστείτε ένα displayport-to-HDMI adapter.

Overscan/underscan
Πρακτικά, το 99% των συνδέσεων ανάμεσα σε ένα υπολογιστή και μια τηλεόραση είναι ουσιαστικά plug-and-play. Μπορεί ωστόσο συχνά να διαπιστώσετε ότι η εικόνα είναι είτε πολύ μεγάλη είτε πολύ μικρή, ακόμη και όταν ρύθμισες σωστά την ανάλυση. Το φαινόμενο αυτό καλείται υπερσαρωση (overscan), εάν η εικόνα είναι πολύ μεγάλη για την τηλεόραση σας η υποσαρωση (underscan), εάν η εικόνα είναι πάρα πολύ μικρή. Δεν μπορείτε να το διορθώσετε με τις ιδιότητες της οθόνης, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε συνήθως χρησιμοποιώντας τα προγράμματα οδήγησης οθόνης του υπολογιστή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.