Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Προσπάθεια για hacking στο Φιλιατρά News

Ναι αγαπητοί αναγνώστες.

Κάποιος από Canada ή μέσω Canada προσπάθησε να χακάρει τον κωδικό εισόδου στο Φιλιατρά News.
Πρίν λίγα λεπτά μας ήρθε ειδοποίηση με e-mail από την Google στο οποίο μας γνωστοποιεί ότι Παρεμποδίστηκε ύποπτη σύνδεση στην λογαριασμό μας filiatranews@gmail.com

Φυσικά η ομάδα ............

μας δεν ανησυχεί καθόλου γι αυτήν την προσπάθεια του αγνώστου φίλου μας καθώς με την βοήθεια του Πρώην Διαχειριστή μας τα στοιχεία του (ΙΡ) διαβιβάστηκαν στην Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

AN και σε περίπτωση είναι κάποιος Έλληνας που ζει στο εξωτερικό έχουμε να του δηλώσουμε ότι:

Για να καταφέρει να χακάρει την λογαριασμό μας θα πρέπει να παλεύει για το λιγότερο 2.500.000.000 (δυόμιση δισεκατομμύρια χρόνια) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ επι 24 ωρες το 24ωρο χωρίς σταματημό.

Ο Κωδικός μας είναι τόσο ισχυρός που αποτελείται απο 20 - 25 χαρακτήρες όπως νούμερα, γράμματα, σύμβολα (σύμβολα του τύπου *,#, $, κλπ κλπ) με απόλυτα λογική σειρά για εμάς που ξέρουμε περι τίνος πρόκειται.

Το e-mail που λάβαμε από την Google γράφει:

Παρεμποδίστηκε ύποπτη σύνδεση

accounts-noreply@google.com

10:05 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα)

προς Εμένα

Filiatra,

Κάποιος προσπάθησε πρόσφατα να συνδεθεί στον Λογαριασμό σας Google - filiatranews@gmail.com. Παρεμποδίσαμε την προσπάθεια σύνδεσης σε περίπτωση που επρόκειτο για κάποιον εισβολέα που επιχειρούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες αυτής της προσπάθειας σύνδεσης:

Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2013 8:05:09 μμ UTC (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 22:05 ΤΟ ΒΡΑΔΥ)
Διεύθυνση IP: 108.163.156.56
Τοποθεσία: Canada


Εάν δεν αναγνωρίζετε αυτήν την προσπάθεια σύνδεσης, κάποιος άλλος ενδέχεται να επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και να επαναφέρετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας. Μάθετε με ποιον τρόπο στη διεύθυνση http://support.google.com/accounts?p=reset_pw

Σημείωση: δεν είναι δυνατή η απάντηση σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα των Λογαριασμών Google

© 2012 Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043

Έχετε λάβει αυτήν την υποχρεωτική ανακοίνωση υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο προϊόν ή στον λογαριασμό σας Google.

2 σχόλια:

  1. Εαν θελουν να σου σπασουν τον κωδικο δεν χρειαζετε να παλευει.υπαρχουν προγραμματα που το σπανε εαν δεν ειναι πολυ υψηλος ο κωδικος προσβασης.

    Επισης υπαρχει προγραμμα (δεν θυμαμαι αυτην την στιγμη πως λεγεται ) το οποιο μπλοκαρει κα8ε τυχον συνδεση προσβασης απο αλλον υπολογιστη εκτος απο τον δικο σου ..( θα ωαξω και θα στο στειλω με e-mail)

    με εκτιμηση

    Δημητρης Νικολοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας κωδικός που αποτελείται απο 24 συνολικούς χαρακτήρες όπως για παράδειγμα:
    458aj#ast2698 lpm*rt96w% κλπ κλπ. Πέιτε μου σας παρακαλω πολύ με βάση τους αμέτρητους συνδυασμούς (ειπαμε νουμερα γραμματα σύμβολα) πόσες πιθανότητες και σε πόσα χρόνια μπορεί να σπάσει;

    ΦΥΣΙΚΑ ο κωδικός μας δεν είναι αυτός... Εννοείται...
    Ειναι ενας κωδικός, αποτελούμενος απο γραμματα νούμερα σύμβολα τοποθετημένα σε τέτοια λογική σειρά που είναι αδύνατον να ξεχάσουμε.
    Ο κωδικός μας είναι απολύτως ασφαλής, οπότε δεν ανησυχούμε για τίποτα.

    Πάντως σας ευχαριστούμε κ. Νικολόπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.