Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Εθεσαν τα προβλήματα τους στον Πετράκο ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τη γενική γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μεσσηνίας είχε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ θανάσης Πετράκος.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν το βουλευτή για τα προβλήματα που προέκυψαν από την αιφνιδιαστική και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους ψήφιση από την κυβέρνηση του νόμου 4046/2012 για την αδειοδότηση και λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι:.....

• Καταργούνται οι υπάρχουσες άδειες λειτουργίας.
• Τα χρονικά πλαίσια για τις αλλαγές που χρειάζονται στην κτηριακή υποδομή για την κατάθεση του φακέλου μέχρι 30/4/2013 ενώ τα κέντρα βρίσκονται σε λειτουργία είναι ασφυκτικά.
• Τα κριτήρια με τα οποία πιστοποιούνται από το ΑΣΕΠ τα διάφορα πτυχία.
• Φορολογικός έλεγχος για τους φορείς που παρέχουν τα πτυχία.
• Μη προώθηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε την σοβαρότητα του προβλήματος και ότι είναι αδιανόητο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ζητείται από τους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών να κάνουν αλλαγές που απαιτούν το προσωρινό κλείσιμο των φροντιστηρίων. Ουσιαστικά η κυβέρνηση οδηγεί τα κέντρα αυτά σε οριστικό κλείσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται. Στη συνέχεια α) Ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί ερώτηση από τν Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ_ΕΚΜ που ζητάει να ανακληθούν αυτές οι αποφάσεις για τα μικρά φροντιστήρια β) Ανέφερε την αντίθεσή του στην πλήρη εμπορευματοποίηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών και την οικονομική αιμορραγία συναλλάγματος προς πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία δίνουν τα πτυχία καθώς επίσης και την φορολογική ασυλία κάποιων φορέων πιστοποίησης που εμφανίζονται ως μη κυβερνητικές οργανώσεις(ΜΚΟ).

Επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και σύνδεσής του με τη δημόσια εκπαίδευση.
Ο Θανάσης Πετράκος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επιμείνει να ανακληθούν αυτές οι ρυθμίσεις για τα μικρά φροντιστήρια που ήδη λειτουργούν και στην χειρότερη περίπτωση να δοθεί μια διετής χρονική παράταση ως μεταβατικό στάδιο για την προσαρμογή των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών στη νέα νομοθεσία. Για τα υπόλοιπα ζητήματα πρόκειται να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.