Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Τριφυλίας: «Φτάσαμε στον πάτο, δεν πάει άλλο, αλλαγές παντού και σε όλους!»

Εκρηκτικό και έντονα συγκρουσιακό είναι, όπως έχουμε γράψει, το κλίμα στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, με τα «μέτωπα» που έχουν σχηματιστεί να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων!

Η ενότητα και......

η συνοχή της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης έχει «σπάσει». Πλέον, γίνεται φανερό πως, όσο και αν επιχειρείται - από θεσμικούς αλλά και εξωθεσμικούς παράγοντες (!) - να διασκεδαστούν εντυπώσεις και να καμφθούν αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων που απαιτούν αλλαγές στους αντιδημάρχους, αυτές οι μεθοδεύσεις και πιέσεις, όχι μόνο δε «στέκονται» ικανές να φέρουν αποτέλεσμα, αλλά πέφτουν στο κενό, μεγαλώνοντας το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο, πια, δε «γεφυρώνεται». Επιπλέον, κάνουν ακόμη εντονότερες τις αντιδράσεις, με την πολιτική κόντρα να φτάνει στα άκρα εν όψει των αυριανών δημαιρεσιών, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Από τη μία, ο δήμαρχος φέρεται να επιμένει σθεναρά στην επιλογή του να μην κάνει αλλαγές και να ανανεώσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας την εμπιστοσύνη του στους διατελέσαντες αντιδημάρχους, ορίζοντας τους ίδιους μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2014 και τη λήξη της δημοτικής περιόδου, θέση την οποία αποδέχονται και με την οποία συμφωνούν οι 6 του αντιδήμαρχοι, στη γραμμή ότι «υπάρχουν δυσκολίες, αλλά το σχήμα δουλεύει, αποδίδει και έχει βάλει τις βάσεις για παραγωγή έργου τα επόμενα χρόνια και έτσι οι αλλαγές θα αποσυντονίσουν και αποδιοργανώσουν το Δήμο»!

Μάλιστα, η επικοινωνία του δημάρχου με δημοτικούς του συμβούλους είναι συνεχής, το ίδιο και οι επαφές και οι συσκέψεις του ανά Δημοτική Ενότητα, αλλά και κατά μόνας, όπως χθες στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, με σκοπό να κάμψει τις αντιδράσεις, επιχειρώντας - ατυχώς σύμφωνα με πληροφορίες - να τους μεταπείσει, ώστε να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή τους στις αυριανές δημαιρεσίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαδικασία αλλά και την ίδια την εκλογή προέδρου του Δ.Σ.!
Από την άλλη, δημοτικοί σύμβουλοι που αντιδρούν στη φερόμενη ως επιλογή του δημάρχου να μην κάνει αλλαγές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, «απαιτούν» να τους αλλάξει όλους! Όπως, μάλιστα, λένε: «Φτάσαμε στο πάτο, δεν πάει άλλο. Ο Δήμος έχει βυθιστεί στο τέλμα και την ανυποληψία. Η κοινωνία βοά, η βάση της παράταξής μας βράζει, οι τοπικοί μας σύμβουλοι έχουν εξαγριωθεί και επαναστατήσει. Απαιτούν αλλαγή πορείας, αλλαγή δομών, αλλαγή όλων των προσώπων που ήταν δύο χρόνια σε θέσεις ευθύνης.

Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Δεν είναι ατομικό το πρόβλημα. Είναι βαθύτατα πολιτικό και πολιτική πρέπει να είναι η λύση που θα δώσει ο δήμαρχος για να αλλάξει η νοοτροπία, να αλλάξουν τα πρόσωπα, να τα αλλάξει όλα και ο Δήμος Τριφυλίας να κάνει ένα νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Αυτά απαιτεί ο λαός, η κοινωνία και η βάση της παράταξής μας!».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που απαιτούν νέα πρόσωπα σημειώνουν με έμφαση ότι ο απελθείς πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, όπως και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, στη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας στα Φιλιατρά την περασμένη Κυριακή, δήλωσαν ευθέως και ρητά πως δεν επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις που κατείχαν, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για αλλαγές. Αυτό διευκολύνει το δήμαρχο Κώστα Κόλλια να δώσει και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να υπηρετήσουν το Δήμο Τριφυλίας και τους πολίτες, κάτι που δικαιούνται κιόλας στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, χωρίς στεγανά και «κλειστές πόρτες, ομάδες διοίκησης και παράκεντρα εξουσίας!».

Καυτηριάζουν, παράλληλα, το γεγονός ότι οι υπόλοιποι εκ των αντιδημάρχων - πέντε στον αριθμό - δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο, «επειδή είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες και το μόνο που θέλουν είναι το αξίωμα και τα παρελκόμενά του (!), σε διαφορετική περίπτωση θα διευκόλυναν και εκείνοι το δήμαρχο. Γιατί είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες; [.] Εμείς είμαστε με το λαό και την καθημερινότητα και εκείνοι (σ.σ. ο δήμαρχος και οι διατελέσαντες αντιδήμαρχοι) με τις καρέκλες, τους εργολάβους και τους μηχανισμούς μέσα και έξω από το Δημαρχείο. Τέρμα στις μεθοδεύσεις και τις στημένες διαδικασίες. Πρέπει να σπάσουμε τα στεγανά και να ανοίξουμε το Δήμο στο λαό».

Όπως είπε στο «Θ» στέλεχος του συνδυασμού του δημάρχου Τριφυλίας: «Η πολιτική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αλλά και επιβεβλημένη. Είναι σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις, ξεπερασμένες παλαιοκομματικού χαρακτήρα νοοτροπίες και μεθοδεύσεις, πρακτικές απολυταρχικών καθεστώτων που κατέρρευσαν. Δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, με το πνεύμα της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας. Είναι λογικές που απορρίπτει μετά βδελυγμίας η κοινωνία μας. Με περισσό θράσος μιλάνε για "εκβιασμούς" και "εκβιαστές".
"Εκβιασμός" είναι η βούληση για προσφορά υπηρετώντας τον τόπο και τους συμπολίτες μας;
"Εκβιαστής" είναι αυτός που αφουγκράζεται την κοινωνία και τη βάση της παράταξής του και μεταφέρει στο δήμαρχο το λαϊκό αίσθημα και αίτημα;
Ποιος είναι ο εκβιασμός και ποιοι οι εκβιαστές;
Ποιος, ποιοι και πώς έχουν καταστήσει δέσμιό τους το δήμαρχο και ποια είναι τα δεσμά και οι δεσμεύσεις του, απέναντί τους, που δεν τον αφήνουν να προχωρήσει σε αλλαγές;».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.