Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ποιό είναι το μυστικό της “Νέας Πελοποννήσου”;

Η εκλογή του προεδρείου του Περιφερειακού συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής την Κυριακή στην Τρίπολη απέδειξε για μία ακόμα φορά την ενότητα που υπάρχει στην “Νέα Πελοπόννησο”.

Η παράταξη του .........

Τατούλη παρά το γεγονός ότι δεν είναι μονοκομματική,παρουσιάζει καλύτερη εικόνα απο τις μοκοκομματικές.

Οσοι περίμεναν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, διαψεύσθηκαν για μία ακόμα φορά.

Ασφαλώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν και προσωπικές φιλοδοξίες αλλά 2 χρόνια τώρα αυτές ποτέ δεν έβαλαν εμπόδια στην παράταξη.

Που οφείλεται αυτό;

Σε δύο παράγοντες.

1. Στο υψηλό πολιτικό επίπεδο που έχουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι και στην εμπειρία τους. Ακόμα και οι γκρίνιες που είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, λύνοναι δημιουργικά.

2. Στο έργο που παράγει η περιφέρεια και είναι ορατό.Κανένας περιφερειακός σύμβουλος δεν θα ήθελε να χρεωθεί προβλήματα απο την στιγμή που οι προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιούνται η μία μετά την άλλη.

Η ψηφοφορία της Κυριακή είναι μία εξαιρετική παρακαταθήκη για τους επόμενους 18 μήνες μέχρι τις εκλογές.

Το 2014 ασφαλώς και θα αλλάξουν πολλά πράγματα και σε πρόσωπα και σε επιλογές.

Νέα πρόσωπα θα προστεθούν στην λίστα κάθε περιφερειακής ενότητας άσχετα αν στηρίξει ή δεν στηρίξει η Νέα Δημοκρατία τον Τατούλη η ανανέωση θα είναι ισχυρή.

Αν μάλιστα ο Σαμαράς αποφασίσει να έχει μερίδιο στην νίκη οι αλλαγές θα είναι ουσιαστικές και ασφαλώς θα κριθούν απο το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής.

Σε κάθε περίπτωση ο Τατούλης εκφράζει και εκπροσωπεί στην κοινωνία το Ευρωπαϊκό μέτωπο στο οποίο η τρικομματική κυβέρνηση θα βρεί διέξοδο.

Το γεγονός ότι η “Νέα Πελοπόννησος” είναι “μπετόν αρμέ”, αποτελεί ισχυρό όπλο για τον επικεφαλής της και θα σκεφθεί πολύ κάποιος που θα θελήσει να πάει απέναντι της..!

Στις περιφερειακές εκλογές εκτός απο ένα μικρό ποσοστό Συριζαίων κανένας άλλος δεν θα ψηφίσει μνημονιακά ή αντιμνημονιακά.

Οι 600.000 Πελοποννήσιοι θα ψηφίσουν με αυτοδιοικητικά και προσωπικά κριτήρια και η σημερινή εικόνα της πλειοψηφίας της περιφέρειας έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Είναι τυχαίο άραγε το γεγονός ότι απο τους 36 περιφερειακούς συμβούλους του Τατούλη 2 χρόνια τώραΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση ή δεν έχει αφήσει υπαινιγμό εναντίον του περιφερειάρχη ή των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου;

Είναι τυχαίο ενώ έχουν προκληθεί πολλές φορές απο “πικραμμένα μέσα ενημέρωσης” οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Τατούλης κανείς δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση;

Καθόλου..!

moriasnews

1 σχόλιο:

  1. δυο χρόνια για τον πολιτισμό ο κ. Τατούλης τι έχει κάνει?
    Μήπως όλη του η ενέργεια είναι αποθηκευμένη στο Υπουργείο πολιτισμού που υπηρέτησε?

    Ν.Α. - Φιλιατρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.